دوره 13، شماره 55 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 55 صفحات 113-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
3- استادیار پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد
4- دانشیار گروه شیمی دانشگاه پیام نور مشهد
چکیده:   (5459 مشاهده)
چکیده در این مطالعه، فعالیت ضد میکروبی باکتری های اسید لاکتیک جداسازی شده از پنیر سنتی کردی مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا پالیده کشت باکتری های اسید لاکتیک جدا و بخشی از آن تحت تیمار حرارتی و خنثی سازی با سود قرار گرفت و با استفاده از روش چاهک، دیسک و کمترین غلظت بازدارندگی، خاصیت ضد میکروبی آن ها بر ضد باکتری های بیماری زا بررسی شد. نتایج نشان داد باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از پنیر کردی در مقایسه با سویه های تجاری خاصیت ضد میکروبی مناسبی داشتند و حرارت دادن پالیده ی کشت آن ها تاثیری در کاهش و یا افزایش خاصیت ضد میکروبی نشان نداد اما تیمار با سود خاصیت ضد میکروبی را به صفر رساند. کمترین غلظت بازدارندگی سویه های بومی با سویه های تجاری نیز تفاوت معنا داری را نشان نداد. همچنین با بررسی خاصیت تجمعی ، باکتری های اسید لاکتیک بومی خاصیت تجمعی قابل قبولی را با باکتری های بیماری زا نشان دادند که ازدیگر عوامل ضد میکروبی آن ها می باشد. نتایج این پژوهش نشان داد که باکتری های اسید لاکتیک بومی و متابولیت های تولیدی آن ها می توانند به عنوان ترکیب های ضد میکروبی طبیعی کاربرد داشته باشند.
متن کامل [PDF 181 kb]   (2847 دریافت)    

دریافت: 1395/2/28 | پذیرش: 1395/7/28 | انتشار: 1395/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.