دوره 11، شماره 44 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 44 صفحات 175-167 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Drying of apple slice by halogen dryer Karimi, S. 1, Khoshtaghaza, M. H. 2. FSCT 2014; 11 (44) :167-175
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8772-fa.html
خشک کردن ورقه سیب توسط خشک کن هالوژن سمیرا کریمی1، محمدهادی خوش تقاضا2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (44) :167-175

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8772-fa.html


چکیده:   (4846 مشاهده)
چکیده  در این تحقیق، خشک کردن ورقه سیب گلاب توسط خشک­کن هالوژن مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش­ها در دو سطح ضخامت ورقه سیب­ 3 و 6 میلی­متری، سه سطح دمای 80 ، 100 و 120 درجه سلسیوس، با دو برنامه خشک کردن Fast و Standard انجام گرفت. مقدار رطوبت از دست رفته، زمان خشک کردن و میزان تردی برگه­های خشک­شده اندازه­گیری شد و طعم برگه­ها از طریق ارزیابی گروه تست کننده مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج آزمایشات نشان داد که بیشترین میزان رطوبت از دست رفته در شرایط ضخامت برگه 6 میلی­متر و برنامه خشک کردن Standard بوده است. مقدار رطوبت از دست رفته برای ضخامت برگهmm  3 در دماهای 80 و 100 درجه سلسیوس بیشینه بوده است. در هر دو برنامه خشک کردن Fast و Standard و ضخامت برگه  mm6 ، تفاوت معناداری میان دماهای 80، 100 و 120 درجه سلسیوس و مقدار رطوبت از دست رفته وجود داشت. در برنامه خشک کردن  Fast،  برای هر سه دمای موجود، تفاوتی میان مقدار رطوبت از دست رفته برای ضخامت برگه­های 3 و 6 میلی­متر وجود نداشت. اما در روش Standard ، در دمای ºC 100، مقدار رطوبت از دست رفته برای ضخامت برگه  mm6  به طور معناداری بیشتر بود. برای دماهای 80 و 100 درجه سلسیوس، طعم برگه­های سیب خشک­شده خوب بوده، ولی برگه­های سیبی که در دمای ºC 120 خشک­شده بودند از طعم متوسطی برخوردار بودند. برگه­های سیبی که در دمای ºC80 خشک شدند، تردی کمتری داشته و برگه­های خشک شده در دمای ºC 120 تردتر بودند. در نهایت شرایط بهینه عبارت بود از، روش خشک کردن  standard، دمای ºC100 و ضخامت برگه­های  mm6  که به دلیل  میزان رطوبت از دست رفته بیشتر، تردی قابل قبول و طعم به نسبت  مناسب آن بود.  
متن کامل [PDF 229 kb]   (3486 دریافت)    

دریافت: 1392/11/28 | پذیرش: 1392/11/28 | انتشار: 1393/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.