دوره 12، شماره 49 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 49 صفحات 72-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده مهندسی زراعی و پزوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (6885 مشاهده)
چکیده در این مطالعه امکان پوشش دادن کاغذ کرافت با استفاده از عصاره روغنی پوست و برگ نارنگی مورد بررسی قرار گرفت.  عصاره گیری از پوست و برگ نارنگی با استفاده از حلال هایی غیر قطبی (هگزان ، کلروفرم، دی کلرومتان یا پترولیوم اتر) در دمای اتاق انجام شد. خاصیت ضد اکسایشی  عصاره هابه روش مهار رادیکال آزاد DPPH اندازه گیری شد. پوشش دهی کاغذ کرافت از طریق غوطه ور نمودن آن در   عصاره و سپس تبخیر حلال انجام گرفت. اثر عصاره های غیرابی به عنوان پوشش کاغذ در مقایسه با کاغذ بدون پوشش بر روی خواص مکانیکی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد حلالهای هگزان -کلروفرم به نسبت (1:1) بعنوان بهترین سیستم حلال در عصاره گیری و پوشش دهی می باشد. وزن کاغذهای پوشش یافته با افزایش غلظت عصاره هاافزایش یافت. مقاومت کششی (TS)، مدول یانگ (YM) و درصد ازدیاد طول تا نقطه پارگی (%E) کاغذهای پوشش های یافته با عصاره روغنی نسبت به کاغذ فاقد پوشش کاهش یافت. عصاره پوست – برگ نسبت به عصاره پوست از خاصیت ضد اکسایشی قویتری برخوردار بوده و هر دو عصاره نیز خاصیت ضد اکسایشی ضعیف تری در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی BHA نشان دادند. بطور کلی عصاره غیرآبی پوست و پوست – برگ مرکبات سبب تشکیل پوششی روغنی در کاغذ کرافت گردید، چنین پوششی با دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی پتانسیل استفاده در بسته بندی های فعال را داشته،اما سبب تضعیف خواص مکانیکی کاغذ پوشش یافته می گردد  
متن کامل [PDF 252 kb]   (5887 دریافت)    

دریافت: 1393/8/14 | پذیرش: 1393/8/14 | انتشار: 1394/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.