دوره 22، شماره 161 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 161 صفحات 285-275 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh behbahani B, Golbashy M. Evaluation of the antimicrobial activity of dill aqueous extract and its interaction with chloramphenicol antibiotic: An in vitro study. FSCT 2025; 22 (161) :275-285
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79021-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، گلباشی محمد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی شوید و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک کلرامفنیکل: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (161) :275-285

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79021-fa.html


1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (94 مشاهده)
شوید (Anethum graveolens) از گیاهان دارویی سنتی بوده که به طور گسترده‌ای برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. در این مطالعه، پتانسیل ضد باکتریایی عصاره آبی برگ شوید در برابر باکتری‌های اروینیا امیلوورا، سودوموناس سیرینگه، زانتوموناس کمپستریس، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا مونوسیتوژنز مورد ارزیابی قرار گرفت. از روش‌های دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی و برهمکنش با آنتی‌بیوتیک کلرامفنیکول برای این منظور استفاده گردید. افزایش غلظت عصاره از 20 میلی‌گرم در میلی‌لیتر به 110 میلی‌گرم در میلی‌لیتر سبب افزایش معنادار فعالیت ضدمیکروبی گردید. نتایج آزمون‌های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار نشان داد که بیشترین قطر هاله عدم رشد برای باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (قطر هاله به ترتیب 90/12 میلی‌متر و 37/14 میلی‌متر) و کمترین قطر هاله عدم رشد مربوط به سالمونلا تیفی (قطر هاله به ترتیب 23/9 میلی‌متر و 38/10 میلی‌متر) بود. نتایج برهمکنش میان عصاره آبی شوید و آنتی‌بیوتیک کلرامفنیکول نشان داد که در حالت ترکیبی عصاره با آنتی‌بیوتیک، حالت سینرژیستی برای تمام سویه‌ها مشاهده شد. اثر ضد باکتریایی نشان داده شده توسط این گیاه یک پایه علمی را فراهم می‌کند و بنابراین، استفاده سنتی آن را به عنوان داروهای خانگی تائید می‌کند. جداسازی و خالص‌سازی فیتوکمیکال‌های مختلف ممکن است عوامل ضد باکتریایی قابل توجهی تولید کند.
 
متن کامل [PDF 563 kb]   (39 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/10/26 | پذیرش: 1403/12/5 | انتشار: 1404/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.