دوره 22، شماره 161 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 161 صفحات 197-182 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fayyaz N, Heyran M, Sonei A, Rastegarmanesh A, Mohammadzadeh Aval M R. Evaluation the production of dietary curcumin milk containing inulin fiber and enriched with protein. FSCT 2025; 22 (161) :182-197
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77838-fa.html
فیاض نسرین، حیران مریم، صنعی آذین، رستگارمنش آرش، محمدزاده اول محمدرضا. بررسی تولید شیرکورکومین رژیمی حاوی فیبر اینولین و غنی شده با پروتئین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (161) :182-197

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77838-fa.html


1- مشاور ارشد واحد تحقیق و توسعه شرکت عالیس
2- مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت عالیس ، Heyran1401@gmail.com
3- کارشناس نواوری واحد تحقیق و توسعه شرکت عالیس
4- کارشناس واحد تحقیق و توسعه شرکت عالیس
چکیده:   (105 مشاهده)
شیر طلایی، محصولی کم کالری با شکر کاهش یافته، حاوی درصد بالایی پروتئین به همراه فیبر اینولین،کورکومین، پروتئین‌های WPC و MPC، صمغ کاراگینان، فلفل سیاه، شکر و استویا به عنوان شیرین کننده، طعم دهنده عسل و دارچین است که برای تمامی گروه‌‌ها به ویژه ورزشکاران مناسب بوده و یک محصول فراسودمند محسوب می‌شود. سه تیمار با درصد‌های مختلف پروتئین(5 درصد آب پنیر و 1 درصد کازئینات، 5 درصد کازئینات و 1 درصد آب پنیر، 3 درصد کازئینات و 3 درصد آب پنیر و شاهد) در نظر گرفته شد. پس از انجام آزمایشات و بررسی سیری افراد به روش VAS، تیمار شماره2 به دلیل میزان سیری بیشتر پروتئین کازئینات در طولانی مدت نسبت به پروتئین آب پنیر و همچنین احساس دهانی و بافتی بهتر آن در ارزیابی حسی، برای مراحل بعدی انتخاب گردید. سپس با مقدار‌های متفاوت فیبر اینولین در سه تیمار با 1، 1/25 و 1/5 گرم در 1 کیلوگرم، خصوصیات رئولوژیکی شامل ویسکوزیته، تنش تسلیم، ضریب قوام و شاخص جریان و همچنین پذیرش کلی آن بررسی شد. ویسکوزیته نمونه ها به ترتیب 43/75، 45/91 و 47/12 و نمونه کنترل 40/23 سانتی پواز گزارش شد که این پارامتر در شیرهای طعم دار به دلیل درصد پروتئین کمتر و عدم وجود فیبر به طور متوسط 15 سانتی پواز است. ضریب قوام و شاخص جریان با افزایش مقدار فیبر، افزایش یافت. همچنین در تست طعم آن‌ها مقدار 1 گرم فیبر اینولین بالاترین امتیاز ارزیابی حسی (0/5±4/25) را در مقایسه با 1/25 و 1/5 گرم فیبر(به ترتیب برابر با 0/8±3/77 و 0/8±3/5) به دست آورد. پس از دستیابی به فرمولاسیون بهینه برای این محصول، ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آن از جمله پروتئین، میزان کالری و قند آن که به ترتیب برابر با 7 درصد، 90 کیلوکالری و 6 درصد بود، اندازه گیری گردید. 
 
متن کامل [PDF 887 kb]   (34 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فرمولاسیون مواد غذایی
دریافت: 1403/8/15 | پذیرش: 1403/12/13 | انتشار: 1404/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.