دوره 22، شماره 161 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 161 صفحات 68-56 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jamali V, emamifar A, Beiginejad H, Moradi M, Rasouli M. Effect of Sulphur dioxide replacement with Nano zinc oxide on physicochemical and sensory properties of raisin. FSCT 2025; 22 (161) :56-68
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77754-fa.html
جمالی وحید، امامی فر آریو، بیگی نژاد هادی، مرادی محمد، رسولی موسی. اثر جایگزینی دی اکسید گوگرد با نانو اکسیدروی بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی کشمش تولیدی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (161) :56-68

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77754-fa.html


1- دانشگاه ملایر
2- دانشگاه بوعلی سینا ، a.emamifar@basu.ac.ir
3- دانشگاه بین المللی قزوین
چکیده:   (122 مشاهده)
 هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پوشش‌دهی انگور با افشاندن غلظت­های متفاوت نانوذرات اکسید‌روی (5/0 و 1  گرم در لیتر) در دو مرحله قبل و پس از برداشت در مقایسه با روش گازدهی انگور تازه برداشت شده با دی­اکسید گوگرد (5/2، 5/3 و 5/4 گرم گوگرد در هر کیلوگرم انگور) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی کشمش تولیدی بود. انگورها به روش آفتابی خشک شدند و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی درصد رطوبت، مقدار pH،  مقدار aw، درصد اسیدیته، دی­اکسید گوگرد آزاد، دی­اکسید گوگرد کل  و ویژگی‌های حسی کشمش تولیدی پس از یکنواخت شدن رطوبت با روش فاکتوریل و بر اساس طرح آماری کاملا تصادفی ارزیابی گردید. پوشش دهی انگور قبل و پس از برداشت با نانوذرات اکسیدروی در غلظت 1 گرم در لیتر و گازدهی با دی اکسید گوگرد پس از برداشت، به ترتیب میزان رطوبت و aw کشمش تولیدی را در مقایسه با نمونه شاهد افزایش و کاهش داد (05/0p<). pH نمونه‌های پوشش داده شده با نانوذرات اکسیدروی قبل از برداشت به جز در غلظت 5/0 گرم در لیتر (45/3)، در مقایسه با شاهد (7/3) تفاوت معنی‌داری نداشت. با افزایش غلظت دی­اکسید گوگرد تا مقدار 5/3 و 5/4 گرم گوگرد در هر کیلوگرم انگور، pH نمونه‌های کشمش در مقایسه با شاهد (7/3) به ترتیب افزایش (8/3) و کاهش (45/3) یافت (05/0p<). اسیدیته نمونه‌های گازدهی شده با گاز گوگرد در مقایسه با نمونه شاهد (817/0 درصد) افزایش معنی‌داری داشت (05/0p<). غلظت دی­اکسید گوگرد آزاد و دی­اکسید گوگرد کل در نمونه‌های گازدهی شده در مقایسه با سایر نمونه‌ها و نمونه شاهد به شکل معنی داری بیشتر بود(05/0p<). کشمش حاصل از انگور‌های پوشش داده شده با نانواکسیدروی در غلظت 5/0 گرم در لیتر در مرحله قبل از برداشت و کشمش حاصل از انگور‌های گازدهی شده با گوگرد با غلظت 5/2 گرم در هر کیلوگرم انگور بیشترین امتیاز حسی پذیرش کلی را از ارزیاب‌ها دریافت نمودند(05/0p<).  

 
متن کامل [PDF 595 kb]   (45 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1403/8/9 | پذیرش: 1403/9/21 | انتشار: 1404/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.