دوره 21، شماره 157 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 157 صفحات 257-239 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khademi shurmasti D. The use of polyphenols in egg active packaging to extend its shelf life, a review. FSCT 2025; 21 (157) :239-257
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76444-fa.html
خادمی شورمستی داریوش. مروری بر بکارگیری پلی‌فنول‌ها در بسته‌بندی فعال تخم‌مرغ با هدف افزایش ماندگاری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :239-257

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76444-fa.html


گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده:   (129 مشاهده)
تخم­مرغ یکی از بهترین منابع طبیعی پروتئین با کیفیت بالا و سایر مواد مغذی بوده و در عین حال مستعد فساد است. نگرانی مصرف­کنندگان از آلودگی و انتقال بیماری­زاها به­ویژه سالمونلا، موجب شد تا تمایل به استفاده از تخم­مرغ­های ایمن و بسته­بندی­ شده افزایش یابد. مشکلات زیست­محیطی پلیمرهای مصنوعی به­عنوان مواد بسته­بندی به معضلی جهانی تبدیل شده است، به­همین دلیل جایگزینی آنها با پلیمرهای زیست تخریب­پذیر توسعه یافته است. برای غلبه بر برخی از ضعف­های فیزیکی و مکانیکی و افزایش عملکرد زیست­پلیمرها، آنها را با یکدیگر ترکیب نموده (کامپوزیت) و/یا عوامل تقویت­کننده و عوامل طبیعی در ساخت آنها بکار می­رو­د. اسانس و عصاره­های گیاهی مختلف به­طور گسترده­ای در مواد بسته­بندی فعال مورد استفاده قرار می­گیرد. نتایج مطالعه­های انجام شده نشان داد خواص سدی و عملکردی زیست­پلیمر­های فعال به­دلیل ماهیت آب­گریزی، خواص ضد اکسیدانی و ضد میکروبی پلی­فنول­های موجود در اسانس­ و عصاره بهبود می­یابد. بسته­بندی تخم­مرغ با این زیست­پلیمر­های فعال موجب حفظ کیفیت داخلی طی دوره نگهداری و در نهایت افزایش ماندگاری آن می­شود. در این مقاله سعی شده است بکارگیری ترکیبات شیمایی گیاهی در زیست­پلیمرهای فعال بسته­بندی تخم­مرغ بر پایه پلی­ساکارید، پروتئین و پلی­استر آلیفاتیک مرور شود. 
 
متن کامل [PDF 796 kb]   (62 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1403/5/16 | پذیرش: 1403/7/9 | انتشار: 1403/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.