دوره 22، شماره 159 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 159 صفحات 168-157 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi A, Naghiha R, Ahmadi A. Evaluating the effect of solvents and extraction methods on extraction yield, determining the amount of minerals and antibacterial activity of Cyperus Rotundus L flower extract. FSCT 2025; 22 (159) :157-168
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76372-fa.html
احمدی آسانا، نقی ها رضا، احمدی ابوالفضل. ارزیابی اثر حلال ها و روش های استخراج بر بازده ی استخراج، تعیین مقدار مواد معدنی و فعالیت آنتی باکتری عصاره ی گل گیاه اویار سلام(Cyperus Rotundus L.). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (159) :157-168

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76372-fa.html


1- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فیتوشیمی ، asana.ahmadi1399@gmail.com
2- دانشیار سابق دانشگاه یاسوج
3- فارغ التحصیل مهندسی شیمی دانشگاه آزاد ماهشهر
چکیده:   (149 مشاهده)
گیاه اویارسلام  (Cyperus  Rotundus L.) از تیره ی جگن (Lyperaceae ) و یک علف هرز تک لپه ای می باشد. غده گیاه اویارسلام دارویی خانگی برای سوء هاضمه، استفراغ، اسهال، تلخ، قابض، آرام بخش، بادشکن، مدر، کرم کش، قاعده آور و مقوی اعصاب است. در این مطالعه برای اولین بار از گل گیاه اویار سلام به دو روش ماسراسیون و فراصوت با حلال های  آب مقطر و اتانول و در زمان های 15 و 30 دقیقه عصاره گیری شد. هم چنین فعالیت آنتی باکتری با روش تعیین قطر هاله ی عدم رشد،حداقل غلظت بازدارندگی رشد(MIC)  و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC)  و مقدار مواد معدنی موجود در عصاره ی گل مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدین صورت گزارش شد که تفاوت بین بازده ی استخرج هر دو روش ناچیز است ولی روش فراصوت به دلیل کاهش بازه ی زمانی عصاره گیری نسبت به ماسراسیون بهینه تر می باشد. در بین مقادیر مواد معدنی بیش ترین مقدار برای پتاسیم و کم ترین مقدار برای مس، مولیبدن و سلنیوم حاصل شد. نتایج حاصل از بررسی خاصیّت آنتی باکتری عصاره ی گل نسبت به آنتی بیوتیک نشان دهنده ی این است که اثر مهارکنندگی آنتی بیوتیک ها روی باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بیش تر است.

 
متن کامل [PDF 739 kb]   (53 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/5/11 | پذیرش: 1403/8/20 | انتشار: 1404/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.