دوره 22، شماره 163 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 163 صفحات 120-104 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khademi shurmasti D. Production challenges, nutritional quality, consumer market outlook of Antibiotic-free (Green) chicken meat. FSCT 2025; 22 (163) :104-120
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76262-fa.html
خادمی شورمستی داریوش. چالش‌های تولید، کیفیت تغذیه‌ای و چشم‌انداز بازار مصرف گوشت مرغ بدون آنتی‌بیوتیک (سبز). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (163) :104-120

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76262-fa.html


گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده:   (77 مشاهده)
ترکیبات شیمیایی و قیمت مناسب گوشت مرغ، آن را به یکی از بهترین منابع تأمین پروتئین حیوانی تبدیل کرده است. استفاده از آنتی­بیوتیک در طیور موجب تجمع بقایای آن در گوشت و متعاقباً مقاومت آنتی­بیوتیکی شده است. تولید گوشت بدون آنتی­بیوتیک (سبز) در جهت فائق آمدن بر این معضل توسعه یافته است. با جستجو در پایگاه­های اطلاعاتی بین­المللی و داخلی، نتایج و دستاوردهای ارائه شده در اسناد علمی مختلف مورد استفاده قرار گرفته و مرور شده است. نتایج بررسی­ها نشان داد؛ مقاومت آنتی­بیوتکی به­عنوان یکی از نگرانی­های عمده سلامت عمومی جهانی، در کشورمان نیز موضوع حائز اهمیتی است. رویکرد سلامت یکپارچه، شامل پیوستگی موضوع سلامت انسان، سلامت حیوانات و محیط­زیست، برای مقابله با چالش­های بهداشتی پیچیده مانند مقاومت آنتی­بیوتیکی مورد تاکید قرار گرفته است. تولید گوشت بدون آنتی­بیوتیک با چالش­هایی همراه است که موجب افزایش هزینه­های تولید آن شده است. در عین حال گوشت سبز واجد ویژگی­های تغذیه­ای و بهداشتی مطلوب­تری نسبت به نوع معمولی بوده و در صورت افزایش آگاهی­های عمومی، شبکه توزیع و عرضه مناسب و به­خصوص قیمت متعادل می­تواند در الویت انتخاب مصرف­کنندگان قرار گیرد. نتیجه اینکه با پذیرش اصول مفهوم سلامت یکپارچه می­توان تأثیر مقاومت آنتی­بیوتیکی را کاهش داد و از طریق استفاده مسئولانه از آنتی­بیوتیک از یک­سو و تداوم تحقیق و توسعه جهت دستیابی به جایگزین­های مؤثر و ایمن، از اثربخشی آنتی­بیوتیک­ها محافظت کرد و آینده سالم­تری را برای انسان­ها، حیوانات و محیط زیست تضمین کرد.
 
متن کامل [PDF 796 kb]   (26 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1403/5/4 | پذیرش: 1403/8/6 | انتشار: 1404/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.