گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده: (77 مشاهده)
ترکیبات شیمیایی و قیمت مناسب گوشت مرغ، آن را به یکی از بهترین منابع تأمین پروتئین حیوانی تبدیل کرده است. استفاده از آنتیبیوتیک در طیور موجب تجمع بقایای آن در گوشت و متعاقباً مقاومت آنتیبیوتیکی شده است. تولید گوشت بدون آنتیبیوتیک (سبز) در جهت فائق آمدن بر این معضل توسعه یافته است. با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی بینالمللی و داخلی، نتایج و دستاوردهای ارائه شده در اسناد علمی مختلف مورد استفاده قرار گرفته و مرور شده است. نتایج بررسیها نشان داد؛ مقاومت آنتیبیوتکی بهعنوان یکی از نگرانیهای عمده سلامت عمومی جهانی، در کشورمان نیز موضوع حائز اهمیتی است. رویکرد سلامت یکپارچه، شامل پیوستگی موضوع سلامت انسان، سلامت حیوانات و محیطزیست، برای مقابله با چالشهای بهداشتی پیچیده مانند مقاومت آنتیبیوتیکی مورد تاکید قرار گرفته است. تولید گوشت بدون آنتیبیوتیک با چالشهایی همراه است که موجب افزایش هزینههای تولید آن شده است. در عین حال گوشت سبز واجد ویژگیهای تغذیهای و بهداشتی مطلوبتری نسبت به نوع معمولی بوده و در صورت افزایش آگاهیهای عمومی، شبکه توزیع و عرضه مناسب و بهخصوص قیمت متعادل میتواند در الویت انتخاب مصرفکنندگان قرار گیرد. نتیجه اینکه با پذیرش اصول مفهوم سلامت یکپارچه میتوان تأثیر مقاومت آنتیبیوتیکی را کاهش داد و از طریق استفاده مسئولانه از آنتیبیوتیک از یکسو و تداوم تحقیق و توسعه جهت دستیابی به جایگزینهای مؤثر و ایمن، از اثربخشی آنتیبیوتیکها محافظت کرد و آینده سالمتری را برای انسانها، حیوانات و محیط زیست تضمین کرد.
نوع مقاله:
مروری تحلیلی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1403/5/4 | پذیرش: 1403/8/6 | انتشار: 1404/6/1