1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، mamehrnia@yahoo.com
چکیده: (847 مشاهده)
در جوامع امروزی مصرف مواد غذایی با ترکیبات و نگهدارندههای طبیعی بهدلیل آگاهی مصرفکننده به تأثیر رژیم غذایی بر سلامت و پیشگیری از بیماریها افزایش یافته است. به همین منظور در این پژوهش میزان فنل و فلاونوئید تام، ویژگیهای آنتیاکسیدانی و اثر ضدمیکروبی عصاره آبی بهدست آمده از برگ گیاه آلوئهورا مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب 61/41 میلیگرم گالیکاسید در هر گرم عصاره و 33/783 میلیگرم کوئرستین در هر گرم عصاره اندازهگیری شد. بالاترین درصد مهارکنندگی برای رادیکال آزاد DPPH ، 39/%68 و برای رادیکال آزاد ABTS ، 07/%50 در بیشترین غلظت (600 میلیگرم بر میلیلیتر) مشخص شد. باتوجه به نتایج به دست آمده، بیشترین اثر ضدمیکروبی عصاره در روشهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار بر باکتریهای گرم مثبت بود. کمترین غلظت بازدارنده از رشد برای پاتوژنهای اشرشیا کلی، شیگلا دیسانتری ، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 32، 64، 32، 16، 32 و 16 میلیگرم بر میلیلیتر بود. درکل میتوان گفت عصاره آبی آلوئهورا یک ترکیب آنتیاکسیدان و ضدمیکروب مناسب است و میتوان از آن بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی استفاده کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1403/4/13 | پذیرش: 1403/6/5 | انتشار: 1404/1/1