دوره 21، شماره 155 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 155 صفحات 211-198 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

harandi Z, Beheshti-Maal K, Manajemi R. Cytotoxic effects of Enterococci isolated from traditional Iranian dairy products on breast cancer cell line SK-BR-3. FSCT 2024; 21 (155) :198-211
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75523-fa.html
هرندی زیبا، بهشتی مآل کیوان، منجمی رامش. اثرات سیتوتوکسیک انتروکوک های جدا شده از لبنیات سنتی ایران بر رده سلولی سرطان سینه SK-BR-3. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (155) :198-211

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75523-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحدفلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران ، kbeheshtimaal@yahoo.com
3- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (43 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان پستان یک بیماری شایع و ناهمگن است که زنان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. پروبیوتیک ها که به عنوان غذاهای کاربردی شناخته می شوند، به عنوان کاندیدهای بالقوه در مبارزه با سرطان سینه، هم در داخل بدن و هم در شرایط آزمایشگاهی معرفی شده اند. باکتری‌های اسید لاکتیک (LAB)، گروهی از پروبیوتیک‌ها، اثرات مفیدی بر سلامت میزبان دارند. این مطالعه با هدف غربالگری و شناسایی انتروکوک های پروبیوتیکی از پنیر سنتی ایرانی و شناسایی اثرات سیتوتوکسیک آن بر رده سلولی سرطان پستان SK-BR-3 انجام شد.
مواد و روش‌ها: باکتری های اسید لاکتیک از دو نمونه پنیر ایرانی پس از کشت و غنی‌سازی در براث MRS و سپس روی MRS آگار جداسازی شدند. جدایه های LAB با استفاده از آنالیزهای ماکروسکوپی، میکروسکوپی و مولکولی شناسایی شدند. سمیت سلولی LAB بر روی سلول‌های سرطانی SK-BR3 با استفاده از روش MTT با غلظت‌های باکتریایی 100، 250، 500 و 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر ارزیابی شد.
یافته‌ها: تجزیه و تحلیل مولکولی نشان داد که دو جدایه به‌دست‌آمده در این مطالعه ارتباط نزدیکی با گونه‌های انتروکوک دارند. آنها به عنوان Enterococcus faecalis HBM-IAUF-3 و Enterococcus hirae HBM-IAUF-5 تعیین شدند و توالی ژنوم  16s-rDNAآنها به ترتیب در GenBank، NCBI با شماره های دسترسی MG757697 و MG757702 ثبت شد. هر دو Enterococcus faecalis HBM-IAUF-3 و Enterococcus hirae HBM-IAUF-5 بیشترین سمیت سلولی را در برابر سلول های سرطانی SK-BR3 در غلظت 1000 میکرولیتر بر میلی لیتر پس از 72 ساعت نشان دادند.
نتیجه‌گیری: این مطالعه شناسایی سویه‌های جدید انتروکوکوس از لبنیات سنتی ایران را گزارش می‌کند که اثرات سیتوتوکسیک را بر روی سلول‌های SK-BR-3 سرطان پستان نشان می‌دهد. تشویق به مصرف لبنیات ارگانیک سنتی و غذاهای تخمیر شده محلی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
 
متن کامل [PDF 441 kb]   (119 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1403/3/18 | پذیرش: 1403/8/20 | انتشار: 1403/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.