دوره 21، شماره 155 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 155 صفحات 169-148 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tariq Yaseen Al-Edany Z, Alhelfi N, pirnia M. The therapeutic effects of Pistacia Atlantica used in foods: A review. FSCT 2024; 21 (155) :148-169
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75161-fa.html
طارق یاسین الادانی زینب، الحلفی نوفل، پیرنیا مطهره. اثرات سلامتی بخش گیاه Pistacia Atlantica مورد استفاده در موادغذایی: مروری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (155) :148-169

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75161-fa.html


1- Food Science Department, College of Agriculture, University of Basra, Basra, 61004 Iraq
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، motahare.pirnia@yahoo.com
چکیده:   (200 مشاهده)
مطالعه حاضر مزایای بالقوه سلامتی و خواص درمانی Pistacia atlantica، گیاهی بومی شمال آفریقا و خاورمیانه را مورد بحث قرار می دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات فیتوشیمیایی آن، از جمله فلاونوئیدها، ترکیبات فنلی و اسانس‌ها، دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و به طور موثر شرایطی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و تخریب عصبی را درمان می‌کند. علاوه بر این، P. atlantica دارای خواص ضد باکتریایی قوی است که می تواند برای درمان بیماری های عفونی و بهبود زخم مورد استفاده قرار گیرد. مطالعات پیش بالینی همچنین فعالیت ضد توموری بالقوه را در انواع مختلف سلول های سرطانی نشان می دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک کامل مزایای درمانی آن، بهبود روش‌های استخراج و اطمینان از ایمنی و اثربخشی آن در آزمایش‌های بالینی مورد نیاز است. این بررسی بر روی خواص دارویی، ترکیبات و مکانیسم‌های عمل P. atlantica تمرکز خواهد کرد، استفاده سنتی آن در پزشکی، اثرات آن بر بیماری‌های التهابی، خواص ضد باکتریایی، نویدبخش درمان سرطان، و پتانسیل برای درمان دیابت و سایر مسائل متابولیک است. هدف این بررسی درک جامع پتانسیل P. atlantica به عنوان یک عامل درمانی و شناسایی مناطق برای تحقیقات بیشتر است.
متن کامل [PDF 1105 kb]   (199 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/2/26 | پذیرش: 1403/4/27 | انتشار: 1403/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.