دوره 22، شماره 162 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 162 صفحات 72-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farajpour B, Soleimanifard S, Ahmadi S M, Niknia S, Dini A. Effect of microwave roasting pretreatment on extraction efficiency and quality characteristics of pistachio oil. FSCT 2025; 22 (162) :58-72
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73458-fa.html
Effect of microwave roasting pretreatment on extraction efficiency and quality characteristics of pistachio oil. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (162) :58-72

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73458-fa.html


چکیده:   (93 مشاهده)
روغن مغز پسته، روغنی مقاوم به اکسایش و دارای خواص‌درمانی است. با توجه به اینکه فرایند پیش تیمار مایکروویو در شرایط بهینه می‌تواند سبب افزایش راندمان و کیفیت روغن استحصالی شود. لذا در این پژوهش تأثیر فرایند پیش تیمار برشته کردن پسته با استفاده از مایکروویو با توان‌های ۳۰۰، ۶۰۰ و ۹۰۰ وات در سه سطح  رطوبت ۵/۰، ۲ و ۵/۳ درصد انجام شد. راندمان استخراج روغن و همچنین پارامترهای کیفی میزان پلی فنل ها، کلروفیل و کاروتنوئیدها، آزمون مهارکنندگی DPPH، عدد پراکسید، عدد آنیزیدین، میزان کل ترکیبات قطبی و پایداری حرارتی اندازه‌گیری شد. داده‌های با استفاده از آزمـایش کرت خرد شده در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی با نرم افزار  "SAS"نسخه ۴/۹ و مقایسه میانگین صفات با استفاده از روش دانکن در سطح معنی‌داری ۵ درصد آنالیز شدند. نتایج نشان داد که با افزایش توان مایکروویو و مقدار رطوبت راندمان استحصال روغن افزایش می‌یابد، میزان پلی‌فنل‌ها، کلروفیل تام، کاروتنوئیدها، میزان کل ترکیبات‌قطبی و و همچنین فعالیت مهار کنندگی رادیکال DPPH با افزایش توان و کاهش رطوبت بطور معنی‌داری افزایش یافت. نتایج همچنین آشکار کرد اگرچه افزایش توان و کاهش رطوبت باعث افزایش عدد پراکسید تیمارهای مورد بررسی شد اما عدد آنیزیدین و پایداری حرارتی بطور معنی‌داری به ترتیب کاهش و افزایش یافتند. این نتایج حکایت از پایداری اکسیداتیو بیشتر روغن پسته استحصالی در توان‌های بالاتر پیش تیمار مایکروویو داشت. بالاترین میزان شاخص پایداری حرارتی به نمونه‌های تیمار شده با توان ۹۰۰ وات و محتوی رطوبت ۵/۰ درصد تعلق داشت.

 
متن کامل [PDF 952 kb]   (26 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی روغن و فرآورده ها
دریافت: 1402/10/27 | پذیرش: 1403/4/21 | انتشار: 1404/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.