دوره 10، شماره 38 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 38 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of polyphenols green tea on microbial and chemical change rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during storage in ice. FSCT 2013; 10 (38) :1-9
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-725-fa.html
اثر پلی فنلهای چای سبز بر تغییرات میکروبی و شیمیایی ماهی قزل‌آلای‌رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss) به هنگام نگهدار ی در یخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران 1392; 10 (38) :9-1

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-725-fa.html


چکیده:   (7796 مشاهده)
چکیده در این تحقیق ماهیان قزل آلای رنگین کمان به صورت کامل در محلولهای ،200، 400 و 600 ppm تهیه شده از عصاره چای سبز به مدت 90 دقیقه غوطه ور گردیدند و سپس به صورت لایه لایه یخ گذاری شدند. در ادامه شاخص های مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)، شمارش کل باکتریها (TVC)، شمارش باکتریهای سرمادوست (PVC) و pH در زمان های 0 ، 4 ، 8 ، 12 و 16 روز پس از یخ گذاری اندازه گیری و با نمونه شاهد که در محلول عصاره چای سبز غوطه ور نشده بود مقایسه شدند. براساس نتایج آماری در تمامی تیمارها با گذشت زمان مجموع بازهای نیتروژنی فرار به شکل معنی داری (P<0/05) افزایش یافت، اما این افزایش در تیمار ppm600 با سرعت کندتری صورت گرفت. در تیمار شاهد با گذشت زمان مقادیر شمارش کل باکتریها به شکل معنی داری (P<0/05) افزایش یافت، این افزایش در نمونه های غوطه ور در محلولهای حاوی عصاره چای سبز نیز دیده شد، بطوریکه بجز سطح ppm600 بقیه سطوح تا روز 16 اختلاف معنی داری را با تیمار شاهد نشان ندادند. شمار باکتریهای سرمادوست در طی زمان در تمامی تیمارها افزایش یافت بطوریکه تیمار شاهد در روز 12 و سطوح 200و 400ppm  در انتهای دوره نگهداری از حد مجاز فراتر رفتند ولی تعداد آن در تیمار غوطه ور شده در محلول ppm600 عصاره چای سبز پایین­تر بوده و در انتهای دوره نگهداری کمتر از میزان مجاز بود. ( log cfu/gr15/0±89/6). مقدار pH نیز در تمامی گروهها دارای روند افزایشی است. با توجه به نتایج حاصل، استفاده از عصاره چای سبز در غلظت ppm 600 جهت جلوگیری و به تاخیر انداختن فساد میکروبی ماهی قزل آلای رنگین کمان به هنگام نگهداری در یخ توصیه می شود.
متن کامل [PDF 199 kb]   (3255 دریافت)    

دریافت: 1388/3/4 | پذیرش: 1389/11/4 | انتشار: 1391/11/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.