دوره 20، شماره 145 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 145 صفحات 138-122 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare Bavani M, Rahmati M, Jooyandeh H. Reducing the effects of oxidative stress in sweet pepper fruit during storage by using an edible coating of gum Arabic. FSCT 2024; 20 (145) :122-138
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71314-fa.html
زارع بوانی محمدرضا، رحمتی جنیدآباد مصطفی، جوینده حسین. کاهش اثرات تنش اکسیداتیو در پس از برداشت میوه فلفل دلمه با استفاده از پوشش خوراکی صمغ عربی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (145) :122-138

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71314-fa.html


1- گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mzarebavany@gmail.com
2- گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران،
3- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده:   (895 مشاهده)
هدف اصلی این کار بررسی تأثیر صمغ عربی بر کاهش تنش اکسیداتیو در فلفل دلمه‌ای در طی انبامانی بود. صمغ عربی در محلول‌های آبی 6، 9، 12 و 15 درصد به‌عنوان یک پوشش خوراکی قبل از انبارداری روی فلفل‌های دلمه بالغ که در دمای 8 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد به مدت 28 روز نگهداری شدند، اعمال شد. میوه‌های که با 12 درصد صمغ عربی پوشانده شده بود، کمترین میزان پوسیدگی، کاهش وزن، محتوای کاروتنوئید کل و پراکسیداسیون لیپیدهای غشا و همچنین بیشترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل، فنل کل، اسیدآسکوربیک و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی (پوپراکسید دیسموتاز، پراکسیداز و کاتالار) را در طول نگهداری در مقایسه با شاهد بدون پوشش و میوه تیمار شده با 6 و 9 درصد صمغ داشت اما با میوه‌های تیمار شده با 15% صمغ عربی به جز در محتوای کاروتنوئید کل تفاوت آماری معنی‌داری نداشت. میزان پراکسیداسیون لیپیدهای غشا ضرایب همبستگی مثبت و بالایی با پوسیدگی (**93/0) و کاهش وزن فیزیولوژیکی (**89/0) نشان داد اما با ظرفیت آنتی‌اکسیدانی (**93/0-)، اسید آسکوربیک (**94/0-)، فنل کل (**92/0-)، فعالیت آنزیم‌های SOD (**96/0-)، CAT (**87/0-) و POD (**86/-0) همبستگی منفی و بالایی داشت. نتایج نشان داد که استفاده از 12 درصد صمغ عربی به‌عنوان پوشش خوراکی، می‌تواند تنش اکسیداتیو و پوسیدگی را به تأخیر انداخته و خصوصیات آنتی‌اکسیدانی میوه را تا 28 روز در طول نگهداری در دمای 8 درجه سلسیوس به‌صورت قابل قبولی حفظ کند.
متن کامل [PDF 407 kb]   (978 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت میوه و سبزیجات
دریافت: 1402/6/8 | پذیرش: 1402/7/27 | انتشار: 1402/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.