دوره 21، شماره 146 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 146 صفحات 179-169 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naghdi Badi H. Investigating the effect of the extract of Artemisia sieberi Besser. from different habitats of Qom region on the quality and shelf life of Iranian white cheese. FSCT 2024; 21 (146) :169-179
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71307-fa.html
نقدی بادی حسنعلی. بررسی تأثیر عصاره درمنه دشتی (Artemisia sieberi Besser.) رویشگاههای مختلف منطقه قم بر کیفیت و ماندگاری پنیر سفید ایرانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (146) :169-179

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71307-fa.html


دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، Naghdibadi@yahoo.com
چکیده:   (566 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثر عصاره درمنه دشتی رویشگاه‏های مختلف بر عمر ماندگاری پنیر سفید ایرانی، تحقیقی در سال 1401 در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه قم انجام شد. این تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل انجام و پنیر از نظر شیمیایی و میکروبی در شرایط عدم کاربرد عصاره (شاهد) و کاربرد عصاره حاوی 1 درصد وزن ماده تر درمنه دشتی از سه رویشگاه ونان، تاج‏خاتون و عباس‏آباد در روزهای 1، 15 و 30  ام بررسی شد. نتایج نشان داد جمعیت میکروارگانیزم‏های پنیر با افزایش دوره نگهداری افزایش یافت و عصاره ونان بهتر از عصاره­ها، جمعیت میکروارگانیزم‏ها را کنترل کرد. با افزایش مدت نگهداری، میزان pH و پروتئین در ماده خشک کاهش و میزان رطوبت، نمک، چربی، ماده خشک، فنول و فعالیت آنتی‏اکسیدانی افزایش پیدا کرد. عصاره ونان بیشتر از سایر عصاره ها سبب افزایش کیفیت و عمر نگهداری پنیر شد که ممکن است ناشی از بیشتر بودن میزان فنول کل عصاره ونان در مقایسه با سایر عصاره­ها باشد. بطور کلی عصاره درمنه دشتی بطور معنی­داری موجب افزایش عمر ماندگاری و کیفیت پنیر گردید که با مطالعات بیشتر می توان از عصاره این گیاه ارزشمند برای افزایش ماندگاری و کیفیت محصولات غذایی خصوصا محصولات لبنی استفاده نمود.
متن کامل [PDF 634 kb]   (473 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1402/6/7 | پذیرش: 1402/7/27 | انتشار: 1403/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.