دوره 20، شماره 145 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 145 صفحات 86-74 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Qomi Marzdashti M, Zahedi Y. Effect of carboxymethyl cellulose and montmorillonite addition on the physicochemical and thermal properties of basil seed mucilage-based biodegradable film. FSCT 2024; 20 (145) :74-86
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69952-fa.html
قمی مرزدشتی مرضیه، زاهدی یونس. تاثیر افزودن کربوکسی‌متیل‌سلولز و مونت‌موریلونیت بر خواص فیزیکی-شیمیایی و حرارتی فیلم زیست‌تخریب‌پذیر موسیلاژ دانه ریحان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (145) :74-86

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69952-fa.html


1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
2- دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. ، younes.zahedi@gmail.com
چکیده:   (912 مشاهده)
هدف از این مطالعه بهینه­ سازی و بهبود خواص بیوپلیمر بر پایه موسیلاژ دانه ریحان و کربوکسی­متیل سلولز (100، 5/162 و 225 درصد وزنی موسیلاژ) با استفاده از نانو رس (صفر و 8 درصد وزنی موسیلاژ) و با بهره­گیری از روش تولید قالب­گیری بود. پس از تهیه  ضخامت، رطوبت، دانسیته، خواص مکانیکی، طیف‌سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) و وزن سنجی حرارتی (TGA) در فیلم­ها اندازه‌‌گیری شد. نتایج نشان داد که ضخامت و دانسیته فیلم خالص BSM بصورت معنی داری تحت تاثیر اضافه شدن CMC و MMT قرار نگرفتند (05/0<p) ولی مقدار رطوبت با افزایش غلظت CMC روند کاهشی به خود گرفت (05/0>p) در حالیکه حضور MMT روی این پارامتر بی تاثیر بود. استفاده از CMC و MMT باعث افزایش مقاومت به کشش نهایی و همچنین ازدیاد طول تا نقطه پارگی نانوکامپوزیتها شد بگونه­ای که بیشترین مقاومت کششی و ازدیاد طول در نقطه پارگی به ترتیب به میزان 9/27 MPa و 41 % برای نانوکامپوزیت حاوی 8% MMT و 225% CMC حاصل شد. نتایج FTIR حاکی از این بود که فعل و انفعالات شیمیایی خاصی که منجر به تولید ترکیبات جدید شود اتفاق نیفتاده است و فقط شدت و ضعف پیک­های جذبی تا حدی تغییر کرده و در مواردی نیز طول­مو­ج­های پیک­های جذبی بصورت جزئی تغییرمکان داده­اند. نتایج TGA نشان داد افزودنCMC  و MMT سب بهبود مقاومت حرارتی فیلمها می شود. در مجموع، نتایج اندازه­گیری­ها حاکی از تاثیر مثبت CMC و MMT روی فیلم BSM بود و تیمار حاوی MMT و بیشینه غلظت CMC را می­توان به عنوان فیلمی با ویژگیهای بهتر برای استفاده در بسته بندی توصیه نمود.
 
متن کامل [PDF 984 kb]   (1073 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1402/3/30 | پذیرش: 1402/9/4 | انتشار: 1402/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.