دوره 21، شماره 157 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 157 صفحات 49-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaffari N, Sadeghi E, Choobkar N. Evaluation of nano-silica, microwave heating, and ultraviolet irradiation effects on zearalenone detoxification in sunflower oils. FSCT 2025; 21 (157) :31-49
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69869-fa.html
غفاری ندا، صادقی احسان، چوبکار نسرین. بررسی تاثیر نانوذرات سیلیکا و فرایند فرابنفش بر میزان سم زدایی زیرالنون در روغن های آفتابگردان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :31-49

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69869-fa.html


1- گروه مواد غذایی،واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه،ایران ، nedaghafari60@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات عوامل محیطی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
3- مرکز تحقیقات بیو تکنولوژی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
چکیده:   (147 مشاهده)
در این مطالعه، اثر نانوذرات سیلیکا (SNPs) و تابش UV بر حذف زیرالنون (ZEN) از روغن آفتابگردان بررسی شد. نمونه روغن آفتابگردان خالص آلودگی به ZEN را نشان نداد. بهترین شرایط برای حذف ZEN توسط SNPs در زمان تماس 240 دقیقه، غلظت اولیه ZEN برابر با 25 میکروگرم بر لیتر، و مقدار 4 میلی‌گرم SNPs تعیین شد. داده‌های سینتیکی مطابق مدل فروندلیچ و مدل شبه مرتبه دوم بودند. نتایج نشان داد که SNPs ظرفیت جذب بالایی داشته و به عنوان یک جاذب مناسب برای حذف ZEN در روغن آفتابگردان عمل می‌کنند. تاثیر SNPs در کاهش ZEN بسیار موثرتر از تابش UV بود. مکانیسم جذب احتمالی شامل پیوند شیمیایی گروه عملکردی ZEN با گروه‌های سیلیکا و تخلخل بالای SNPs می‌باشد. استفاده از SNPs به دلیل هزینه کم و عدم اثر سمی، روش موثری برای حذف ZEN از محصولات غذایی معرفی شد. این روش می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر برای حذف ZEN در نمونه‌های طبیعی مانند روغن خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.
 
متن کامل [PDF 868 kb]   (28 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1402/3/27 | پذیرش: 1403/4/13 | انتشار: 1403/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.