دوره 22، شماره 163 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 163 صفحات 136-121 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asefi H, Mohsenzadeh M, Maleki M, Rezaeian-Doloei R. The antimicrobial effect of edible alginate-gelatin coating containing emulsion and nanoemulsion of dill (Anethum graveolens) essential oil against Listeria monocytogenes inoculated into turkey meat. FSCT 2025; 22 (163) :121-136
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69429-fa.html
آسفی حانیه، محسن زاده محمد، مالکی محمد، رضائیان دلویی رویا. اثر ضد میکروبی پوشش خوراکی آلژینات- ژلاتین حاوی امولسیون و نانوامولسیون اسانس شوید (Anethum graveolens) علیه لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده به گوشت بوقلمون. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (163) :121-136

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69429-fa.html


1- کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
2- استاد گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران ، mohsenzadeh@um.ac.ir
3- پژوهشگر پسا دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
4- استادیارگروه علوم کشاورزی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده:   (84 مشاهده)
در این پژوهش اثر پوشش خوراکی آلژینات سدیم-ژلاتین (2% / 2%)، حاوی امولسیون اسانس شوید (16 و 32 میلی گرم در میلی لیتر) و نانوامولسیون اسانس شوید (16 و 32 میلی گرم در میلی لیتر) در طول دوره نگهداری گوشت بوقلمون در دمای C° 4 بررسی شد. ترکیبات اصلی اسانس با دستگاه GC-MS اندازه گیری شد که شامل آلفافلاندرن(89/51 %)، کارون(21/10 %) و لیمونن(26/8 %) بود. حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC) و حداقل غلظت کشندگی(MBC) امولسیون اسانس شوید علیه لیستریا مونوسیتوژنز به ترتیب mg/ml  8 و mg/ml 16 و MIC و MBC نانوامولسیون اسانس شوید به ترتیب mg/ml 2 و4 بود. میزان باکتری در روز 12 در تیمار کنترل ( Log1/8)، تیمار پوشش ژلاتین-آلژینات (Log 75/7)، تیمار امولسیون (Log 34/7) و تیمار نانوامولسیون اسانس شوید (Log 57/6) بود. با افزایش غلظت اسانس شوید، خاصیت ضدمیکروبی افزایش یافت و  تیمار حاوی نانوامولسیون در مقایسه با امولسیون اسانس، تاثیر بهتری در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز داشت. کمترین میزان تیوباربیتوریک اسید (TBA) مربوط به تیمارهای حاوی امولسیون (mg MDA/kg 68/0) و نانوامولسیون (mg MDA/kg 41/0) اسانس شوید بود. تیمارهای حاوی اسانس در طول دوره pH  پایین تری نسبت به نمونه کنترل داشتند و میزان TVN کمتری را نشان دادند. نتایج نشان داد، پوشش خوراکی ژلاتین-آلژینات سدیم حاوی امولسیون و نانوامولسیون اسانس شوید دارای اثر مثبت برای کنترل رشد باکتری لیستریامونوسیتوژنز، فاکتور های اکسیداسیون و حسی در گوشت بوقلمون می باشد.
متن کامل [PDF 635 kb]   (22 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1402/3/5 | پذیرش: 1403/9/4 | انتشار: 1404/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.