1- مرکز تحققات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی ، javadfarrokhi2012@yahoo.com
2- موسسه آموزشی شف طب حیان
3- موسسه آموزشی شفا طب حیان
چکیده: (470 مشاهده)
یافتن ترکیبات بیولوژیکی غیرشیمیایی (ارگانیک) مانند اسیدسالیسیلیک و کیتوسان که برای مصرف کننده بی ضرر بوده و در عین حال به حفظ خواص نگهداری محصولات میوه فاسد شدنی کمک نماید، مورد توجه است. بنابراین، اثرات اسید سالیسیلیک (SA) (صفر، یک و 2 میلیمولدر لیتر) بر ماندگاری و کیفیت میوه گیلاس "بادا" در طول نگهداری بررسی شد. فنول کل (TP)، فعالیت آنتی اکسیدانی کل (TAA)، محتوای اسیدآسکوربیک (AAC) و بروز پوسیدگی قارچی (FDI)، اسیدیته قابل تیتراسیون کل (TTA)، (pH) و سفتی و سطح رنگ در طول نگهداری برای 14 و 28 روز در دمای 5/0 ± 5 /2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 تا 95 درصد بررسی گردید. اسیدسالیسیلیک در تمام غلظتها بهطور قابل توجهی بر کیفیت میوه تاثیر گذاشت. اسیدسالیسیلیک در یک میلیمولدرلیتر در ترکیب با کیتوسان 1 درصد بهطور قابل توجهی باعث کاهش بروز FDI و حفظ بازارپسندی و سفتی میوه شد. شاخص های رنگ L* و b* بهطور معنیداری افزایش یافت و اسیدسالیسیلیک یک میلیمولدر لیتر میزان رنگ پوست مایل به زرد و رنگ روشن تر را تحریک نمود. از نتایج این تحقیق میتوان برای مصارف مختلف گیلاس اعم از مصرف تازهخوری یا فرآوری شده استفاده نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی کیفی |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1402/3/1 | پذیرش: 1402/8/14 | انتشار: 1402/7/10