soltani M, Rabani M, Mofid V, mortazavian A M. Whey permeate-based isotonic beverage formulation containing whey protein probiotic and peptides co-encapsulated in alginate Matrix. FSCT 2025; 22 (162) :16-28
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69313-fa.html
سلطانی مریم، ربانی محمد، مفید وحید، مرتضویان امیرمحمد. فرمولاسیون نوشیدنی ایزوتونیک برپایه ی پرمیت آب پنیر حاوی پروبیوتیک و پپتیدهای آب پنیر انکپسولهشده در آلژینات. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (162) :16-28
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69313-fa.html
1- 1- گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، تهران ، ایران.
2- گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، تهران ، ایران. ، mhd-rabani@yahoo.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه شهید بهشتی، تهران ، ایران.
چکیده: (99 مشاهده)
این تحقیق با هدف فرموله کردن یک نوشیدنی ورزشی ایزوتونیک فراسودمند برپایه ی پرمیت آب پنیر حاوی پروبیوتیک ها و پپتیدهای آب پنیرانکپسوله شده توسط آلژینات انجام شد. اثر پروتئین آب پنیر هیدرولیزشده به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی و پروتئین های آب پنیر به عنوان پوشش میکروکپسول ها در نوشیدنی فرموله شده مورد بررسی قرار گرفت. انکپسول پروبیوتیک ها و پپتیدهای آب پنیر به بهبود خواص مکانیکی کپسول، فعالیت تخمیری و بقای پروبیوتیکها در طول 28 روز نگهداری کمک کردند. کپسول های آلژینات پوششداده شده با پروتئین آب پنیر کارایی کپسولاسیون، فاکتور کروی بودن و ظرفیت آنتی اکسیدانی بهتری را قبل و بعد از تخمیر نسبت به کپسول های بدون پوشش نشان دادند. هیدرولیز پروتئین تأثیر مثبتی بر خواص آنتی اکسیدانی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک نوشیدنی در طول 28 روز نگهداری داشت. نوشیدنی ورزشی فرموله شده بر پایه آب پنیر می تواند بعنوان یک جایگزین طبیعی و فراسودمند برای نوشیدنی های تجاری موجود باشد.
کلید واژه: پرمیت آب پنیر، پروتئین هیدرولیزشده، آنتی اکسیدان، انکپسولاسیون
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
پروتئین ها و پپتید ها دریافت: 1402/2/31 | پذیرش: 1403/10/4 | انتشار: 1404/5/1