دوره 20، شماره 144 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 144 صفحات 168-153 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
2- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج ، dr.ghasemiafshar@gmail.com
3- دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
چکیده:   (1629 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره جوانه دانه خردل استخراج شده با استون و متانول در تلفیق با روش فراصوت و بررسی اثر به کارگیری عصاره­ های مذکور در پایداری اکسایشی روغن سویا بود. خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره­های استخراج شده با تعیین میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن  بررسی شد و پایداری نمونه­ های روغن حاوی عصاره پس از آون گذاری در دمای 25 درجه سانتی گراد در روزهای پنجم، دهم، پانزدهم، بیستم، بیست و پنجم و سی ام نگهداری، از طریق انجام آزمون­ های تعیین عدد آنیزیدین، عدد پراکسید، شاخص پایداری اکسایشی، شاخص تیوباربیتوریک اسید مورد ارزیابی قرار گرفت. طرح در قالب کامل تصادفی و با سه تکرار انجام پذیرفت. نتایج حاصل با روش دانکن در سطح معنی داری 05/0 درصد آنالیز شد. نتایج نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن عصاره ­های متانولی و استونی جوانه دانه خردل وجود نداشت(05/0p). اما عصاره خردل استخراج شده با فراصوت از میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن بالاتری برخوردار بود(05/0p).
متن کامل [PDF 602 kb]   (2969 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آنتی اکسیدان
دریافت: 1402/1/21 | پذیرش: 1402/7/8 | انتشار: 1402/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.