nasimi N, Ghasemi Afshar P, Gharachorlo M. Investigating the antioxidant properties of mustard seed sprout extract extracted with ultrasound and its effect on the oxidative stability of soybean oil. FSCT 2024; 20 (144) :153-168
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68442-fa.html
نسیمی نرگس، قاسمی افشار پیمانه، قراچورلو مریم. بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره جوانه دانه خردل استخراج شده با امواج فراصوت و اثر آن بر پایداری اکسایشی روغن سویا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (144) :153-168
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68442-fa.html
1- دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
2- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج ، dr.ghasemiafshar@gmail.com
3- دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
چکیده: (815 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره جوانه دانه خردل استخراج شده با استون و متانول در تلفیق با روش فراصوت و بررسی اثر به کارگیری عصاره های مذکور در پایداری اکسایشی روغن سویا بود. خصوصیات آنتی اکسیدانی عصارههای استخراج شده با تعیین میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن بررسی شد و پایداری نمونه های روغن حاوی عصاره پس از آون گذاری در دمای 25 درجه سانتی گراد در روزهای پنجم، دهم، پانزدهم، بیستم، بیست و پنجم و سی ام نگهداری، از طریق انجام آزمون های تعیین عدد آنیزیدین، عدد پراکسید، شاخص پایداری اکسایشی، شاخص تیوباربیتوریک اسید مورد ارزیابی قرار گرفت. طرح در قالب کامل تصادفی و با سه تکرار انجام پذیرفت. نتایج حاصل با روش دانکن در سطح معنی داری 05/0 درصد آنالیز شد. نتایج نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن عصاره های متانولی و استونی جوانه دانه خردل وجود نداشت(05/0≥p). اما عصاره خردل استخراج شده با فراصوت از میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن بالاتری برخوردار بود(05/0≥p).
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
آنتی اکسیدان دریافت: 1402/1/21 | پذیرش: 1402/7/8 | انتشار: 1402/11/1