1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران ، fadavi.ac.ir@gmail.com
3- گروه علوم دامی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
4- گروه ماشینهای کشاورزی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایران
چکیده: (1512 مشاهده)
در این پژوهش، تاثیر دمای هوای ورودی (130 و c˚160)، نوع و ترکیب حاملها (مالتودکسترین، صمغ عربی و کنسانتره پروتئین آب پنیر) بر بازدهی تولید، مقدار رطوبت، دانسیته توده، دانسیته ضربه، حلالیت، نمپذیری، جریان پذیری (زاویه ریپوز) و جاذبالرطوبگی عصاره گل گاوزبان خشک شده به روش پاششی بررسی شدند. در همه آزمونها، دور اتمایزر، سرعت جریان خوراک، دمای خوراک و فشار هوای اتمایزر بترتیب در 18000 دور بر دقیقه ، 10 میلی لیتر بر دقیقه، 1±30 درجه سانتیگراد و 1/0±4 بار ثابت نگاه داشته شدند. حداقل اختلاف معنیدار در کمتر از (P< 0.05) با استفاده از نرم افزار SPSS محاسبه گردید. نتایج نشان دادند که بالاترین بازده تولید (48%) در نمونههای خشک شده با ترکیب مالتودکسترین و WPC حاصل شد. درحالیکه استفاده از پروتئین بعنوان حامل منجر به کاهش مقدار رطوبت، دانسیته توده و ضربه، حلالیت، نمپذیری و جاذبالرطوبگی ذرات شد. نتایج بهینه سازی با استفاده از مدلهای برآورد شده بیانگر این بود که بیشترین میزان حلالیت و کمترین میزان هیگروسکپی در پودر خشک شده در دمای 130 درجه سانتیگراد با حامل مالتودکسترین و صمغ عربی ایجاد می گردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1401/11/20 | پذیرش: 1402/4/18 | انتشار: 1402/6/10