دوره 20، شماره 135 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 135 صفحات 112-103 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafiei Dehkordi Z, Sedaghat N, Sabahi S. Evaluation the chemical composition, phenol, flavonoid and antioxidant activity of walnut skin extract (Juglans regia L.). FSCT 2023; 20 (135) :103-112
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67393-fa.html
رفیعی دهکردی زهرا، صداقت ناصر، صباحی سحر. مطالعه ترکیبات شیمیایی، میزان فنل، فلاوونوئید و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره پوست سبز گردو (Juglans regia L.). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (135) :103-112

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67393-fa.html


1- کارشناسی ارشد،گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد،مشهد،ایران
2- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد،مشهد،ایران ، sedaghat@um.ac.ir
3- استادیار،گروه تغذیه،دانشکده پیراپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز،اهواز،ایران
چکیده:   (1728 مشاهده)
امروزه مصرف­کنندگان تمایـل بیشتری  بـه اسـتفاده از افزودنـی‌هـای سالم  و طبیعی دارند. ترکیبات فنولی که از محصولات طبیعی به دست می‌آیند، گزینه خوبی برای به حداقل رساندن اکسیداسیون لیپیدها هستند. گردو یکـی از مهم‌تـرین خشـکبارهایی می­باشد کـه بـه طور وسیع در سراسر جهان کشت می‌گردد. با توجه به اینکه پوست سبز گـردو حـدود 64% وزن مرطوب میوه گردو را شامل می‌شود، سـالانه رقمـی برابر با 240 هزار تن پوست سبز گردو از این میوه تولید می­شود. گردوهای استفاده شده در این مطالعه در سال 1400 و از باغات شهرستان سامان واقع در استان چهارمحال و بختیاری خریداری شدند. پس از پودر شدن پوست سبز و خشک شده، عصاره­گیری با حلال متانول و به روش سوکسله انجام پذیرفت. جهت شناسایی ترکیبات شمیایی و گروه­های عاملی آزمون­های GC-MS و FTIR انجام پذیرفت. همچنین میزان فنل و فلاوونوئیدهای عصاره پوست گردو  نیز اندازه­گیری شدند. در نهایت فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سبز گردو با استفاده از روش اندازه گیری کاهش ظرفیت رادیکالی به کمک ۲۲دی فنیل -۱پیکریل هیدرازیل (DPPH) مورد بررسی قرار گرفت. در مجموع 89 ترکیب شناسایی شدند که نشان دهنده 9/99 درصد و کل ترکیبات داخل عصاره بودند. مهمترین ترکیبات شناسایی شده که بیشترین سطح زیر منحنی را داشتند شامل پلی فنول ها، ترکیبات آلی و فیتو استرول‌ها بودند. نتایج FTIR نشان دهنده وجود گروه های عاملی هیدروکسیل، گروه آلکان و آروماتیک لیگنین بودند. در مطالعه حاضر مقدار ترکیبات فنولی در عصاره پوست گردو 22/0±07/96 (میلی گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک نمونه) به دست آمد. همچنین ترکیبات فلاوونوئیدی عصاره پوست سبز گردو 349 میکروگرم بر گرم کوئرسیتین بود. مقادیر EC50 به‌دست‌آمده در این پـژوهش برابر با 15/0 بود. نتایج نشان داد عصاره متانولی پوست سبز گردو می­تواند به عنوان جایگزینی برای آنتی­اکسیدان های سنتزی معرفی گردد.
 
متن کامل [PDF 316 kb]   (888 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1401/11/19 | پذیرش: 1401/12/23 | انتشار: 1402/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.