Narimani T, Tari Nejad A R, Hejazi M A. Isolation and biochemical and molecular identification of Lactobacillus bacteria with probiotic potential from traditional cow milk and yogurt of Khoi city. FSCT 2015; 12 (48) :115-128
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6708-fa.html
نریمانی طاهره، تارینژاد علیرضا، حجازی محمد امین. جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتریهای لاکتوباسیلوس با پتانسیل پروبیوتیکی از شیر گاوی و ماست سنتی شهرستان خوی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (48) :115-128
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6708-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز.
2- دکتری، دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز.
3- فوق دکتری، استادیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور، تبریز.
چکیده: (7316 مشاهده)
چکیده پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که وقتی به مقدار کافی مصرف شوند سلامتی را به میزبان اعطا میکنند. باکتریهای لاکتیک اسید، متداولترین نوع باکتریهایی هستند که به عنوان پروبیوتیک معرفی شدهاند و در محصولات لبنی سنتی وجود دارند. هدف از این پژوهش، جداسازی و شناسایی باکتریهای پروبیوتیک از فلور موجود در شیر گاوی و ماست سنتی شهرستان خوی میباشد. برای رسیدن به این هدف، سویههای جدا شده توسط روشهای فنوتیپی (مورفولوژی، رنگ و پیگمان کلنی، رنگآمیزی گرم، تست کاتالاز، تستهای بیوشیمیایی شامل رشد در دماهای 10، 15 و 45 درجه سانتیگراد و غلظتهای 4% و 5/6% نمک و نیز تخمیر 17 نوع قند) جداسازی و شناسایی شدند و پتانسیل پروبیوتیکی آنها (مقاومت به اسید معده و نمکهای صفراوی) مورد ارزیابی قرارگرفت. سپس برای شناسایی دقیقتر با جفت آغازگرهای اختصاصی، ژن 16S rRNA باکتریهای لاکتوباسیلوس تکثیر داده شد و بعد از خالصسازی محصول PCR، ژن مورد نظر برای توالییابی ارسال گردید. در مجموع 14 سویه لاکتوباسیلوس به عنوان فلور میکروبی طبیعی دارای پتانسیل پروبیوتیکی در منطقه خوی گزارش شد که کیفیت محصولات لبنی این منطقه را تأمین مینمایند و پتانسیل کاربرد در محصولات لبنی تولید شده در صنعت را دارا میباشند.
دریافت: 1392/2/5 | پذیرش: 1392/11/5 | انتشار: 1394/9/1