دوره 12، شماره 49 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 49 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار علوم غذایی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء(ص) بهبهان، بهبهان، ایران
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد امیدیه، گروه شیمی، امیدیه، ایران
چکیده:   (6852 مشاهده)
چکیده   روغن سویا  با بازده بالا مهم­ترین روغن نباتی است که در جهان تولید می شود. کیفیت روغن سویا تحت تأثیر عواملی نظیر آسیب  دانه­ها، رطوبت زیاد، درجه حرارت بالا در هنگام نگهداری و فرآوری، قرار­گرفتن در معرض اکسیژن و نور، تغییر می­یابد. هدف از این پژوهش تعیین شرایط بهینه تولید و نگهداری روغن مورد آزمایش جهت جلوگیری از تخریب اکسیداسیونی و فساد شیمیایی آن بود. در این تحقیق میزان شاخص پراکسید جهت بررسی میزان پایداری روغن سویا تحت تاثیر عوامل تشدید کننده فساد اکسیداتیو در زمان تولید، ارزیابی گردید. نتایج حاصل از ارزیابی اندیس پراکسید نمونه های روغن سویا تحت شرایط متغییر های دما،حضور آنتی اکسیدان و مقدار فلز آهن در سطوح مختلف نشان داد که  اثر دما، آنتی­اکسیدان و فلز آهن بر روی اندیس پراکسید روغن سویا در سطح 1 درصد معنی­دار است. همچنین تآثیرمتقابل دما- آنتی اکسیدان و دما- آهن نیز در سطح 1 درصد معنی دار بود. بیشترین میزان اندیس پراکسید روغن در بیشترین سطح دمایی (80 درجه سانتی گراد) ارزیابی شد. میزان آنتی­اکسیدان افزوده شده به روغن سویا تاثیر معنی‎داری بر اندیس پراکسید روغن در سطح احتمال 1 درصد داشته و بیشترین میزان آن  تحت شرایط عدم حضور آنتی اکسیدان، در روغن اندازه گیری شد. سطوح مختلف فلز آهن تاثیر معنی‎داری در سطح احتمال 1 درصد بر میزان اندیس پراکسید روغن سویا نشان داد. بیشترین میزان اندیس پراکسید روغن سویا با میزان آهن  ppm3  آهن و دمای 80 درجه سانتی­گراد به دست آمد.  
متن کامل [PDF 333 kb]   (9743 دریافت)    

دریافت: 1393/8/3 | پذیرش: 1393/8/3 | انتشار: 1394/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.