دوره 20، شماره 135 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 135 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadzadeh J, Zanganeh J. Evaluating the effect of ozone gas on the qualitative and microbial characteristics of corn seeds. FSCT 2023; 20 (135) :11-20
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66655-fa.html
محمدزاده جلال، زنگانه جواد. ارزیابی تاثیر گاز ازن بر ویژگی های کیفی و میکروبی دانه ذرت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (135) :11-20

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66655-fa.html


1- بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران ، jmohamadzadeh@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات فراورده های غذایی دارویی و طبیعی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
چکیده:   (1164 مشاهده)
تولید ذرت بعد از گندم  مقام دوم را در بین غلات داشته و معمولاً بخش زیادی از آن بلافاصله پس از برداشت مورد استفاده قرار نمی­گیرد­، بلکه برای استفاده تدریجی در فصول دیگر و یا به­منظور صادرات به سایر مناطق، در انبارها نگهداری می­شود. گسترش انواع قارچ­ها و به­دنبال آن تولید سم­های قارچی به­خصوص در مناطق با رطوبت بالا، علاوه بر خسارت کمی و کیفی به محصولات انبار شده سبب افزایش ضایعات و به­مخاطره انداختن سلامت جامعه می­شوند. در راستای جایگزینی روش‌های کم­خطر افزایش عمر­انبارمانی، در این تحقیق تاثیر گاز ازن با دو متغیر غلظت ازن (25 ،50  و 75  ppm) در مدت زمان
 ازن­دهی (1،3، 5 و 7 روز) بر دانه ذرت غالب منطقه گلستان (رقم سینگل­کراس407) ارزیابی شد. همچنین ویژگی­های میکروبی به لحاظ کنترل گسترش قارچ­ها و تغییرات خصوصیات کیفی دانه­ بررسی شد
. نتایج نشان داد، افزایش غلظت ازن تا ppm 50  و زمان ازن­دهی3 روز بر کاهش رشد قارچ ­ها و تولید آفلاتوکسین معنی­دار بوده است (05/0>P). همچنین نتایج حاکی از آن بود استفاده از غلظت ppm 75 در زمان­های1، 3، 5 و 7 روز سبب تغییرات اکسیداتیو معنی­داری در خصوصیات روغن(افزایش شاخص­ اسیدیته) و نشاسته (افزایش شاخص کربوکسیل) دانه ذرت نسبت به نمونه شاهد شده است. همچنین شرایط مختلف ازن­دهی تا غلظت ppm 50  در زمان­های مختلف تاثیر معنی­داری بر میزان پروتئین دانه ذرت نداشت (05/0>P).

 
متن کامل [PDF 3061 kb]   (604 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی غلات و فرآورده ها
دریافت: 1401/10/18 | پذیرش: 1401/12/22 | انتشار: 1402/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.