دوره 22، شماره 163 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 163 صفحات 64-50 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eslami A, Asefi N, esmailzadeh kenari R, Gharekhani M. Comparison of bioactive compounds extracted from pumpkin skin using supercritical fluid and subcritical water methods. FSCT 2025; 22 (163) :50-64
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64998-fa.html
اسلامی آزاده، آصفی نارملا، اسماعیل زاده کناری رضا، قره خانی مهدی قره خانی. مقایسه ترکیبات زیست فعال مستخرج از پوست کدو حلوایی با استفاده از روش های سیال فوق بحرانی و آب زیر بحرانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (163) :50-64

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64998-fa.html


1- -
2- دانشیار دانشگاه آزاد تبریز ، narmelanarmela@yahoo.com
3- استادیار دانشگاه مازندران
4- استادیار دانشگاه آزاد تبریز
چکیده:   (82 مشاهده)
یکی از مهترین مشکلات  صنعت غذا اکسیداسیون مواد غذایی است که منجر به کاهش ارزش تغذیه ای و عمر ماندگاری می شود. پوست کدو به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی و کاروتنوئیدی با خاصیت آنتی اکسیدانی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش عصاره فنولی و کاروتنوئیدی پوست کدو حلوایی با استفاده از دو روش استخراج با آب زیر بحرانی و استخراج با سیال فوق بحرانی استحصال و اندازه گیری شد. عصاره های ترکیبی به دلیل خاصیت سینرژیستی دارای بالاترین خاصیت آنتی اکسیدانی بودند. بطور کلی در تمام روش های ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ترکیبی استخراج شده با استفاده از سیال فوق بحرانی و پس از آن عصاره ترکیبی استخراج شده به روش آب زیر بحرانی بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان دادند. همچنین روش استخراج با آب زیر بحرانی برای استخراج کاروتنوئیدها و روش استخراج با سیال فوق بحرانی برای استخراج ترکیبات فنولی موثرتر عمل نمود. بین میزان ترکیبات فنولی و کاروتنوئیدی عصاره ها و خاصیت آنتی اکسیدانی رابطه وجود داشت و با افزایش غلظت فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها در هر سه روش خاصیت آنتی اکسیدانی افزایش یافت. نتایج نشان داد عصاره ترکیبی فنولی-کاروتنوئیدی پوست کدو حلوایی می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان­های سنتزی باشد.
متن کامل [PDF 669 kb]   (31 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1401/8/1 | پذیرش: 1402/4/5 | انتشار: 1404/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.