دوره 20، شماره 135 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 135 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nazari Z, asili J. Evaluation of physicochemical properties and release of nanoemulsion containing crocin and its application in food model system (chocolate). FSCT 2023; 20 (135) :1-10
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64797-fa.html
نظری زهرا، اصیلی جواد. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رهایش نانوامولسیون حاوی کروسین و کاربرد آن در سیستم مدل غذایی (شکلات). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (135) :1-10

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64797-fa.html


1- سازمان مرکزی جهاد دانشگاهی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی ، گروه کیفیت و ایمنی مواد غذایی ، nazari@jdm.ac.ir
2- دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (1284 مشاهده)
در کشور ما نیز شیوع افسردگی به طور متوسط 7/7درصد جمعیت 15ساله و بالاتر را در بر می گیرد. تقریباً همه بیماران افسرده به دلیل کم شدن انرژی، نمی توانند وظایف خود را به راحتی انجام دهند. یکی از انواع گیاهان دارویی، برای درمان افسردگی زعفران است که در طب سنتی از آن به عنوان نشاط آور و بر طرف کننده غم و اندوه یاد شده است. کروسین به‌عنوان یک ترکیب زیست فعال موثر بر افسردگی، نسبت به دما، PH و اکسیژن، حساس بوده و کارایی آن کاهش می یابد. نانوریزپوشانی کروسین با استفاده از امولسیون‌های دولایه روشی برای افزایش پایداری این ترکیب است. نسبت سورفاکتانت (50% تا 200%) و دور همزن (500 و 1000 rpm) و زمان هم زدن (1، 2 و 3 ساعت) به‌عنوان متغیرهای تولید امولسیون اولیه مورداستفاده قرار گرفت. نسبت بهینه سورفاکتانت به فاز آبی 100% بود و در تمامی میکرو امولسیون‌ها با افزایش نسبت سورفاکتانت، ویسکوزیته افزایش یافت. برای ساخت امولسیون ثانویه از روش پرانرژی هموژنیزاسیون در فشار بالا و برای مقایسه و افزایش پایداری از بیوپلیمرهای کنستانتره پروتئین سویا، صمغ عربی و پکتین در دو سطح 5 و 10 درصد استفاده شد. سپس نانوامولسیون به شکلات افزوده شد. همه تیمارها با استفاده از آزمون دانکن در سطح معنی‌داری 5% مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که هر دو سورفاکتانت قادر به تشکیل نانو امولسیون بودند. امولسیون‌های پایدار شده با پکتین بیشترین ویسکوزیته و کمترین رهایش کروسین در شرایط شبیه‌سازی‌شده معده و روده را نشان دادند. همچنین شکلات حاوی نانوامولسیون از نظر خواص حسی با نمونه شاهد مقایسه شد و امتیاز بالاتری نسبت به نمونه شاهد داشت.
 
متن کامل [PDF 301 kb]   (775 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی غلات و فرآورده ها
دریافت: 1401/7/21 | پذیرش: 1401/12/22 | انتشار: 1402/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.