چکیده: (5425 مشاهده)
عفونت های ناشی از کمپیلوباکتر ژژونی به عنوان یکی از مهمترین بیماری های منتقله از غذا در بسیاری از کشورهای جهان می باشد که باعث ایجاد اسهال در اکثر کشورها می شود. در این بررسی 400 نمونه کد طیور از تابستان 1380 لغایت بهار 1381 از فروشگاه های عرضه کننده گوشت طیور در سطح شهرکرد و کشتارگاه صنعتی طیور شهرکرد نمونه برداری شد. نمونه ها در محیط های کشت غنی کننده و اختصاصی کشت داده شدند.
از مجموع 400 نمونه کبد گرفته شده، 64.75 درصد از کبدها آلوده به کمپیلوباکتر ژژونی تشخیص داده شد که از 200 نمونه اخذ شده از فروشگاه های عرضه کننده گوشت طیور، 65 درصد و از 200 نمونه اخذ شده از کشتارگاه صنعتی طیور شهرکرد 64.5 درصد آلوده به کمپیلوباکتر ژژونی بود. همچنین از 400 نمونه کبد گرفته شده در طول 4 فصل سال، در پاییز 1380، با 80 درصد بالاترین میزان آلودگی و در بهار 1381، با 45 درصد کمترین میزان آلودگی به کمپیلوباکتر ژژونی مشاهده شد. از نظر آماری اختلاف معنی داری بین هر کدام از فصول با میزان کل و در بین فصول مختلف مشاهده شد (P<0.001).
بر اساس نتایج حاصله می توان گفت که مصرف کبد طیور آلوده به کمپیلوباکتر ژژونی به عنوان یکی از مخاطرات بهداشتی در جوامع انسانی نقش مهمی ایفا می نمایند.
دریافت: 1384/1/29 | پذیرش: 1384/2/29 | انتشار: 1384/3/29