دوره 10، شماره 38 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 38 صفحات 43-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigating adoption component of agricultural organic products from the viewpoints of consumers (A case study in Karaj County). FSCT 2013; 10 (38) :33-43
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6282-fa.html
بررسی مولفه‌های پذیرش محصولات کشاورزی ارگانیک از دیدگاه مصرف‌کنندگان (مطالعه موردی شهر کرج). مجله علوم و صنایع غذایی ایران 1392; 10 (38) :43-33

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6282-fa.html


چکیده:   (8377 مشاهده)
چکیده تحقیق حاضر با هدف بررسی مولفه های پذیرش محصولات کشاورزی ارگانیک از دیدگاه مصرف کنندگان انجام گردیده است. طرح این تحقیق از نوع مطالعات توصیفی- همبستگی بوده که برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق را سرپرستان خانوارهای ساکن در مناطق دهگانه شهر کرج تشکیل دادند که براساس فرمول کوکران 306 نفر از آن ها به روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه ای بود که روایی آن بر اساس نظر جمعی از اساتید گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران تأیید گردید و برای تعیین میزان پایایی بخش های مختلف، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید که بیانگر مناسب بودن ابزار تحقیق بود (بیشتر از 7/0). تحلیل داده ها با استفاده از برنامه نرم افزاری SPSS انجام شده است. یافته های تحقیق نشان داد که میزان دانش و آگاهی افراد نسبت به محصولات ارگانیک در حد متوسط می باشد. علاوه بر آن، نگرش افراد نسبت به محصولات ارگانیک در حد متوسط و رو به مساعد بوده است. در نهایت، با استفاده از تحلیل عاملی چهار عامل به عنوان عوامل موثر بر پذیرش محصولات ارگانیک شناسایی شدند. این عوامل عبارتند از اطلاع رسانی و آموزشی، بهبود دسترسی، بهبود ویژگی های محصول، و ارایه تسهیلات حمایتی که به ترتیب 60/26، 61/23، 41/9، و 80/8 درصد واریانس کل (42/68 درصد ) را تبیین کردند.
متن کامل [PDF 191 kb]   (5961 دریافت)    

دریافت: 1390/3/4 | پذیرش: 1390/11/4 | انتشار: 1391/11/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.