دوره 19، شماره 130 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 130 صفحات 153-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

golchin S, Haji rostamloo B, Didar Z, Vazifedoost M, Mohammadi M. Application of subcritical water method in extraction from frankincense gum and evaluation of antioxidant and antibacterial ability of extracts.. FSCT 2022; 19 (130) :143-153
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62680-fa.html
گلچین سحر، حاجی رستملو بهاره، دیدار زهره، وظیفه دوست محسن، محمدی مرتضی. کاربرد روش استخراج آب مادون بحرانی در عصاره گیری از صمغ کندر و بررسی قابلیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره‌ها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (130) :143-153

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62680-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران ، rostamlo_b214@yahoo.com
3- گروه فرآوری مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
چکیده:   (1002 مشاهده)
استخراج به روش آب مادون بحرانی، بهعنوان روشی کارآمد، اقتصادی و دوستدار محیط زیست، بهمنظور  استخراج ترکیبات موثره صمغ کندر مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از آب مادون بحرانی در دماهای 120 تا 160 درجه سانتی گراد و مدت زمان 5 و 15 دقیقه استفاده و مقدار ترکیبات فنولی کل، قدرت رادیکال گیرندگی و خاصیت ضدمیکروبی عصارههای حاصل مورد بررسی قرار گرفت. عصاره بهدست  آمده با بهترین خصوصیات، به روش خشک کن پاششی انکپسوله شد و خصوصیات آن  شامل توزیع اندازه ذرات و خاصیت ضدآسپرژیلوسی آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش استخراج آب مادون بحرانی، تاثیر معنی داری در افزایش راندمان استخراج عصاره صمغ کندر داشته است.بیشترین مقدار ترکیبات فنولی استخراج شده در روش آب مادون بحرانی در دمای 160 درجه سانتی گراد و زمان 15 دقیقه مشاهده شد که مقدار آن 83/130 میلیگرم گالیک اسید در 100 گرم ماده خشک بود. قدرت رادیکال گیرندگی عصارههای حاصل از روش آب مادون بحرانی مشابه با آنتی اکسیدان طبیعی اسید آسکوربیک بود و عصاره حاصل از روش سنتی خیساندن کارایی کمتری در جذب رادیکالهای آزاد DPPH داشت. نتایج میکروبی نشان داد که تاثیرعصارههایحاصلازروشهایخیساندن و آبمادونبحرانی،برباکتریاستافیلوکوکوساورئوس،بیشترازباکتریایشرشیاکلیبودهاست. پودر ریزپوشانی شده کندر در غلظتهای کمتر از 600 هزار میلیگرم بر لیترفاقد قدرت ضدآسپرژیلوسی بود.
 
متن کامل [PDF 667 kb]   (299 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آنتی اکسیدان
دریافت: 1401/4/14 | پذیرش: 1401/7/26 | انتشار: 1401/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.