دوره 19، شماره 130 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 130 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، habibi@um.ac.ir
چکیده:   (810 مشاهده)
فولات واژه ای است که برای مجموع ترکیبات دارای فعالیت زیستی مشابه به کار می­رود. فولات (پلی گلوتامات ها)، تمام اشکال ویتامین های این خانواده را به طور طبیعی شامل می شود. به عبارت دیگر اسید فولیک شکلی از فولات است که به فرم اکسیده می­باشد، این ترکیب پایدار بوده و به راحتی توسط انسان قابل جذب می­باشد (مونوگلوتامات).[1]. در این مطالعه میزان تولید فولات خارج سلولی(کواتروفولات) بررسی شد بنابراین از روش سنجش میکروبی به عنوان روش اصلی استفاده شد.این روش متکی بر رشد باکتریایی و سنجش کدورت لاکتوباسیلوس رامنوسوس (ATCC  7469) است که به عنوان ارگانیسم سنجش استفاده شد.[2,3]. در این پژوهش 47 سویه باکتری ایزوله شده از فرآورده های لبنی سنتی به ویژه ماست محلی مناطق عشایر خراسان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این ارزیابی نشان داد که دو سویه شماره(25و26) از سویه­های لاکتوباسیوس دلبروکی زیر گونه بولگاریکوس تولید قابل توجهی از غلظت بالای فولات (μg/mL133.23و μg/mL102.34) را داشتند، همچنین سویه K73 از سویه­های استرپتوکوکوس ترموفیلوس، سویه شماره 73 از سویه­های لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه لاکتیس و سویه شماره 87 از سویه­های لاکتوباسیلوس هلوتیکوس به ترتیب (μg/mL 90.29، μg/mL39.71 ، μg/mL 17.94) نیز تولید مقادیر بالایی از غلظت کواتروفولات را داشتند. با توجه به این پژوهش مشخص شد جدایه­های  مورد بررسی توانایی بالقوه­ای در تولید فولات خارج سلولی دارند. همچنین روش سنجش میکروبی بعنوان روشی کارآمد از قابلیت لازم برای   اندازه گیری  فولات و مشتقات آن برخوردار است.، .
 
متن کامل [PDF 312 kb]   (197 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1401/3/12 | پذیرش: 1401/9/10 | انتشار: 1401/9/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.