دوره 19، شماره 128 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 128 صفحات 182-171 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم و صنایع غذایی، واحد زرین دشت، دانشگاه آزاد اسلامی، زرین دشت، ایران ، hlashkari@gmail.com
چکیده:   (932 مشاهده)
هدف از این پژوهش درون پوشانی کروسین در سیستم های لیپوزوم و نیوزوم و بررسی ویژگی های آنها از جمله اندازه ذرات، پایداری، راندمان درون پوشانی، ویسکوزیته، خاصیت آنتی اکسیدانی، رهایش در سیستم گوارش، مقاومت به شرایط اسیدی و مقاومت به دماهای بالای آن بود. نتایج نشان داد که نمونه های درون پوشانی شده در نیوزوم (45/76 نانومتر) اندازه ذرات کوچکتر و پراکندگی بهتری نسبت به لیپوزوم (35/103 نانومتر) داشتند. همچنین راندمان درون پوشانی نیوزوم (08/88 %) بالاتر از لیپوزوم (59/80 %) بود. تفاوت معنی داری بین خاصیت آنتی اکسیدانی نمونه های لیپوزوم و نیوزوم مشاهده نشد. اما میزان رهایش در دستگاه گوارش برای نمونه های نیوزومی بالاتر بود. بررسی نتایح میزان مقاومت به شرایط اسیدی و دمای بالا نشان داد نمونه های درون پوشانی شده در نیوزوم مقاومت بهتری از خود نشان دادند. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که سیستم نیوزوم سیستم مناسب تری برای درون پوشانی کروسین و استفاده از آن در افزایش کارایی سیتم های غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی است.
 
متن کامل [PDF 510 kb]   (514 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1401/3/7 | پذیرش: 1401/5/29 | انتشار: 1401/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.