دوره 19، شماره 127 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 127 صفحات 77-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران ، rasoul.niknam97@ut.ac.ir
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران
چکیده:   (1350 مشاهده)
به دلیل افزایش روز افزون استفاده از بیوپلیمر­ها در فرمولاسیون محصولات غذایی، معرفی منابع جدید هیدروکلوئیدی از اهمیت ویژه­ای برخوردار گشته است. پژوهش­های متعددی بر روی استخراج آبی و یا روش­های نوین استخراج همچون استخراج با پیش­تیمار مایکروویو انجام گرفته است اما در بیشتر موارد، بخش مهندسی این فرآیند­ها مغفول مانده است. در این پژوهش، هدف اصلی، بررسی انتقال جرم در فرآیند استخراج با پیش­تیمار مایکروویو گالاکتومانان از دو دانه گیاهی با استفاده از روش جدید به نام روش عددی معکوس بود. برای نیل به این هدف، غلظت گالاکتومانان استخراج شده از هر دو دانه گیاهی در مقابل زمان به دست آمد و داده­های آزمایشگاهی و داده­های پیش­بینی شده توسط مدل با هم مقایسه گردید که همخوانی قابل قبولی بین آن­ها وجود داشت. پارامتر­های مؤثر در انتقال جرم شامل ضریب پخش (E)، ضریب انتشار (D) و ضریب انتقال جرم کلی (kc) برای نمونه­های مختلف به ترتیب در دامنه m2/s10-12×1/63  1/12، m2/s10-8×3/28  2/30 و m2/s10-7×2/25  1/54 برای گالاکتومانان شنبلیله و m2/s10-12× 1/76  1/27، m2/s10-8×3/52  2/55 و m2/s10-7×2/30  1/70 برای گالاکتومانان لیلکی ایرانی بود. تفاوت بین مقادیر به دست آمده برای دو گالاکتومانان می­تواند به نوع دانه، سختی و نرمی دیواره و ویژگی­های ترکیب هدف مرتبط باشد. با توجه به نتایج به دست آمده، روش عددی معکوس به عنوان روش قابل قبول و مؤثر جهت مدل سازی فرآیند استخراج هر دو گالاکتومانان معرفی گردید.               
            
             
 
متن کامل [PDF 666 kb]   (487 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1401/2/31 | پذیرش: 1401/5/19 | انتشار: 1401/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.