دوره 19، شماره 127 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 127 صفحات 240-225 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yoosefian S H, Ebrahimi R, Hosseinzade samani B, Maleki A. Investigation of the possibility of converting wheat and rice straw wastes to fermentable sugar by combining ultrasound pretreatment and cold plasma detoxification. FSCT 2022; 19 (127) :225-240
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61677-fa.html
یوسفیان سیده هدی، ابراهیمی رحیم، حسین زاده سامانی بهرام، ملکی علی. بررسی امکان تبدیل ضایعات کاه گندم و برنج به قند قابل تخمیر با ترکیب پیش تیمار فراصوت و سم زدایی با پلاسمای سرد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (127) :225-240

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61677-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد.
2- استاد تمام، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران. ، rahim.ebrahimi@gmail.com
3- دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
چکیده:   (1731 مشاهده)
 در این تحقیق امکان تبدیل ضایعات لیگنوسلولزی کشاورزی به قند در طی مراحل پیش­تیمار فراصوت، هیدرولیز اسیدی-حرارتی و سم­زدایی با پلاسمای سرد مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور بعد از جمع­آوری کاه گندم و برنج، پیش­تیمار فراصوت-اسید (با سه تیمار مختلف بار باگاس، زمان سونیکیت و غلظت اسید) و سپس هیدرولیز اسیدی (با سه تیمار مختلف زمان هیدرولیز، غلظت اسید و دما) روی ترکیبات انجام شد. نتایج داده­های شیمیایی نشان داد که در زمان سونیکیت 30 دقیقه، بار باگاس یک درصد و غلظت اسید 5/1 درصد قند بالایی آزاد شد و لیگنین قابل حل نیز در بالاترین میزان خود قرار داشت. همچنین در طی هیدرولیز اسیدی-حرارتی نیز، زمان هیدرولیز 45 دقیقه، غلظت اسید %v/v 5/1 و دمای 120 درجه سلسیوس موجب آزادسازی بیشتر قند و ASL (Acid Soluble Lignin) گردید. علاوه بر داده­های شیمیایی، نتایج FTIR، FESEM و آنالیز حرارتی نیز ثابت کرد که ساختارها به خوبی از هم گسیخته شده است و بیومس برای مرحله تبدیل قند به اتانول زیستی آماده شده است. در ادامه روش سم­زدایی با پلاسمای سرد جهت حذف ترکیبات بازدارنده اسیدی استیک اسید، فرمیک اسید و فورفورال استفاده شد و نتایج نشان داد که پس از سم­زدایی با پلاسمای سرد مقادیر استیک اسید، فرمیک اسید و فورفورال به ترتیب 73، 58 و 78 درصد در مدت زمان سم­زدایی 10 دقیقه، فاصله جت 5/0 سانتی­متر و نسبت گاز آرگون به هوا 5/0 کاهش یافت. در نهایت می­توان گفت می­توان با پیش­­تیمار فراصوت و هیدرولیز اسیدی-حرارتی ساختاری پلی ساکاریدی ترکیبات لیگنوسلولزی را در هم شکست و سپس ترکیبات بازدارنده ایجاد شده سمی را نیز توسط روش پلاسمای سرد از بین برد تا بهترین نتیجه حاصل گردد.
متن کامل [PDF 2335 kb]   (880 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری پس از برداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/2/31 | پذیرش: 1401/3/25 | انتشار: 1401/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.