چکیده: (8619 مشاهده)
چکیده
کیوی شامل مقادیر قابل توجهی از عناصر معدنی مورد نیاز بدن است که از گیاه و خاک جذب می شود. تغییرات عناصر معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم، سدیم، فسفر، آهن، مس، روی و منگنز) 5 رقم آبوت، آلیسون، برونو، مانتی و هایوارد میوه کیوی (Actinidia deliciosa CV)، به هنگام نگهداری در سردخانه (دمای 4-0 درجه سانتی گراد و رطوبت 85-75%)، در زمانهای 0، 9 و 18 هفته با دستگاه ICP-AES (Inductively Coupled Plasma-Atomic Emission Spectrometer) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد عناصر معدنی (میلیگرم در ١٠٠ گرم ماده تازه) این ارقام شامل: کلسیم ٥٩٠/٧٩ -٧٢٦/٤٢، پتاسیم ٢٧١/٣٧٢ -٨٩٠/٢٧٩، منیزیم ٧٩٩/٣٢ - ٩٧٧/١٨، سدیم ٥/٢ - ٤٤٤/١، آهن ٥٢١/٠ - ٢٩٠/٠، فسفر ٢٢١/٤٢ - ٢٩٦/٣١، مس ٢٠٧/٠ - ٠٣٧/٠، روی ٣٠٨/٠- ١٦٢/٠ و منگنز ٠٦٢/٠ - ٠٤٢/٠ میباشد. در اندازهگیری پتاسیم بیشترین مقدار را داشت. در بین ارقام، آلیسون بیشترین مقدار عناصر معدنی را به خود اختصاص میدهد. همچنین تغییرات عناصر معدنی در اکثر ارقام در زمانهای نگهداری دارای اختلاف معنیداری در سطح ١% بود.
دریافت: 1388/9/27 | پذیرش: 1389/2/28 | انتشار: 1390/7/7