دوره 19، شماره 127 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 127 صفحات 209-193 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sistani S, Shekarchizadeh H. Applications of carbon quantum dots in detection and packaging of foods. FSCT 2022; 19 (127) :193-209
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60568-fa.html
سیستانی شبنم، شکرچی‌زاده هاجر. کاربردهای نقاط کوانتومی کربن در تشخیص و بسته‌بندی مواد غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (127) :193-209

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60568-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، shabnam668.ss@gmail.com
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (2353 مشاهده)
نقاط کوانتومی کربن نسل جدیدی از نانو ذرات کربن هستند که به علت دارا بودن خصوصیات منحصر به فرد همچون ویژگی‌های فلورسانس عالی، سنتز آسان، زیست‌سازگاری مناسب، گروه‌های عملکردی فراوان و سمیت پایین پتانسیل خوبی برای آنالیز مواد غذایی و استفاده در بسته‌بندی‌ها دارند. امروزه نقاط کوانتومی کربن به دلیل عدم سمیت جایگزین نقاط کوانتومی نیمه هادی شده‌اند. استفاده از نقاط کربن در مواد بسته‌بندی به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی و سدکنندگی سبب افزایش زمان نگهداری محصول، کاهش رشد میکروارگانیسم‌ها، بهبود ویژگی‌های مکانیکی، ایجاد مانع در برابر گازها، نور ماورای بنفش و کاهش ضایعات غذایی می‌شود. هدف این مقاله آشنایی با نقاط کوانتومی کربن، روش‌های سنتز و بررسی ویژگی نوری آن‌ها می‌باشد. سپس اصول طراحی حسگر فلورسانس شامل مکانیسم پوشش و بازیابی فلورسانس و کاربرد آن‌ها در نمونه‌های غذایی جهت تشخیص افزودنی‌های غذا‌، پاتوژن‌ها، بقایای آنتی‌بیوتیک‌ها، حشره‌کش‌ها، فلزات سنگین و مواد تغذیه‌ای مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در نهایت، کاربرد نقاط کربن در بسته‌بندی‌های بهبودیافته، فعال، هوشمند و بسته‌بندی زیستی بیان خوهد شد.
متن کامل [PDF 362 kb]   (2118 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1401/1/15 | پذیرش: 1401/3/30 | انتشار: 1401/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.