Barzegar H, Jooyandeh H. Evaluation of total phenol and flavonoids, antioxidant potential and antimicrobial activity of sage extract on some Gram-positive and Gram-negative bacteria “in vitro”. FSCT 2022; 19 (125) :195-203
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60004-fa.html
برزگر حسن، جوینده حسین. ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره مریم گلی تفتانی بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :195-203
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60004-fa.html
1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، barzegarha@yahoo.com
2- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (1551 مشاهده)
بیماریهای ناشی از مصرف نگهدارندههای شیمیایی تمایل به استفاده از ترکیبات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی طبیعی را افزایش داده است. در این پژوهش، عصاره گیاه درمانی مریم گلی تفتانی با استفاده از حلال اتانول استخراج گردید. میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره اتانولی به ترتیب برابر با 14/36 میلیگرم گالیک اسید در گرم عصاره و 13/17 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد که نشاندهنده خاصیت آنتیاکسیدانی بالای این عصاره بود. به گونهای که میزان فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره بر اساس IC50 در روش مهار رادیکال آزاد DPPH و مهار رادیکال آزاد ABTS به ترتیب 32/75 و 60/66 میکروگرم در میلیلیتر به دست آمد. ارزیابی خاصیت ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه مریم گلی تفتانی به روشهای دیسک دیفیوژن آگار، انتشار چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نشان داد که اگرچه اثر بخشی عصاره بر باکتریهای گرم مثبت بیشتر از باکتریهای گرم منفی است، بااینحال این گیاه میتواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
آنتی اکسیدان دریافت: 1400/12/13 | پذیرش: 1401/2/24 | انتشار: 1401/4/10