دوره 9، شماره 34 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 34 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4935 مشاهده)
چکیده تولید حجم بالای لجن از جمله مشکلات عمده اکثر تصفیه­خانه­های فاضلاب می­باشد که لزوم ارائه راهکارهای مناسب اقتصادی و زیست محیطی را جهت مدیریت و تصفیه مناسب آن ایجاب می­نماید. با توجه به اینکه در فرایند آماده­سازی لجن کاربرد ترکیبات طبیعی نسبت به  شیمیایی از ارجحیت زیست محیطی و اقتصادی زیادی برخوردار است، متخصصین در تلاش برای یافتن مواد مناسب جهت جایگزینی می­باشند. در این تحقیق آماده­سازی و آبگیری لجن با سه ترکیب غذائی شامل نشاسته، عصاره لوبیا و پوست انار در مقیاس آزمایشگاهی بصورت ناپیوسته و در طی دو مرحله اصلی تعیین pH و نیز دوز بهینه مواد توسط آزمون­های زمان فیلتراسیون، درصد کاهش حجم لجن، درصد رطوبت کیک لجن و حجم آب فیلتر شده (در زمان10 ثانیه) و کدورت آب فیلتر شده صورت پذیرفت. طبق نتایج حاصل، عصاره پوست انار در pH و غلظت بهینه به ترتیب 4 و متوسط ppm 1000 بهترین کارائی را نشان داد. به گونه­ای که نسبت به نمونه شاهد، زمان فیلتراسیون و رطوبت کیک لجن به ترتیب حدود 63 درصد و 5/6 درصد کاهش و حجم آب فیلتر شده در 10 ثانیه، 64 درصد افزایش یافت.
متن کامل [PDF 240 kb]   (3583 دریافت)    

دریافت: 1388/2/10 | پذیرش: 1388/9/10 | انتشار: 1391/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.