دوره 19، شماره 127 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 127 صفحات 123-113 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه ازاد اسلامی. واحد یاسوج ، aminbagherifard@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده:   (1124 مشاهده)
این مطالعه به منظور استخراج روغن اسانسی گیاه کبر و آنالیز اجزای تشکیل دهنده آن انجام شد. در این مطالعه برای اولین بار ترکیب های شیمیایی اسانس گل و جوانه گل کبر در دو مرحله برداشت شامل قبل از طلوع آفتاب و بعد از طلوع آفتاب با دستگاه GC/MS آنالیز گردید. نتایج آنالیز اسانس نشان داد  30، 20، 27 و 7 ترکیب بترتیب در اسانس جوانه گل بعد از طلوع آفتاب، جوانه گل قبل از طلوع آفتاب، گل باز شده قبل از طلوع آفتاب و گل باز شده بعد از طلوع آفتاب شناسایی شد. ترکیبات ایزوتیوسیاناتی و ترپنی بیشترین درصد ترکیبات را در همه ی نمونه ها شامل بود. ترکیب اصلی تشکیل دهنده نمونه های اسانس Isobutyl isothiosyanate بود. تعداد 17 ترکیب در نمونه های گل و جوانه گل بعد از طلوع خورشید با هم مشترک بودند. همچنین نتایج نشان داد که ترکیب کارواکرول در نمونه های برداشت شده در اسانس گل و جوانه گل بعد از طلوع آفتاب ترکیب غالب بود. با توجه به نتایج این تحقیق بسته به نوع ترکیب مورد نظر روش برداشت از اندام های گیاه کبر می تواند متفاوت باشد.
متن کامل [PDF 460 kb]   (466 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1400/11/9 | پذیرش: 1401/3/31 | انتشار: 1401/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.