دوره 14، شماره 65 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 65 صفحات 239-248 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه زنجان
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه زنجان
چکیده:   (2724 مشاهده)
چکیده هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر سه نوع حلال مختلف آب، اتانول و متانول بر بازده استخراج، میزان فنل کل (TPC)، فلاونوئید کل (TFC)  و فعالیت ضداکساینده به دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH) و هیدروژن پراکسید (H2O2) عصاره آلبالو تلخه (White mahlab L.) بوده است. نتایج نشان داد که در بین عصاره­های مورد بررسی، عصاره اتانولی بالاترین راندمان استخراج) 5/0±33/3 درصد( را داشته است. در حالی که عصاره متانولی بیشترین میزان فنل کل (09/0±79/3 میلی­گرم معادل اسید گالیک در گرم نمونه) و فلاونوئید کل (0007/0±16/0 معادل میلی­گرم روتین در گرم نمونه) را نشان داد. همچنین عصاره متانولی بیشترین درصد مهار رادیکال­های آزاد DPPH و هیدروژن پراکسید را در غلظت 005/0 مشخص کرد (به ترتیب 81/1±29/64 و 05/0±28/2 درصد). با توجه به نتایج این تحقیق، می­توان عصاره متانولی میوه آلبالو تلخه را که در کشور ما به آن هیچگونه توجهی نشده است به عنوان یک منبع طبیعی دارای ترکیبات زیست فعال مفید و دارای فعالیت ضداکساینده بالا برای استفاده در صنعت غذا و دارو معرفی کرد.
متن کامل [PDF 242 kb]   (1508 دریافت)    

دریافت: 1395/2/22 | پذیرش: 1395/8/22 | انتشار: 1396/4/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.