Vahed S, abbastabar ahangar H, Nourani M, Taghian Dinani S, Nasr Esfahani M. The effect of ultrasonication power and time on extraction of protein isolate from sprouted mung bean. FSCT 2022; 19 (125) :283-301
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58861-fa.html
واحد شهره، عباس تبار اهنگر حسین، نورانی مولود، تقیان دینانی سمیه، نصر اصفهانی مجتبی. بررسی تاثیر توان و زمان فرایند فراصوت بر استخراج ایزوله پروتئین از جوانه ماش. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :283-301
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58861-fa.html
1- علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران
2- دانشکده شیمی، داشنگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران ، abbastabar@gmail.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان
4- دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، شهرضا، ایران
5- دانشکده شیمی، داشنگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران،
چکیده: (1691 مشاهده)
در این تحقیق استخراج پروتئین از جوانه ماش با استفاده از پیشتیمار فراصوت در ترکیب با فرایندهای استخراج قلیایی و رسوب اسیدی انجام شد و اثر توان فراصوت (0، 50، 100، 150، 200، 250 و 300 وات) و زمان فراصوت (10، 20، 30 و 40 دقیقه) بر ویژگیهای ساختاری و عملکردی ایزوله پروتئین جوانه ماش بررسی گردید. نتایج نشان داد که بیشترین راندمان استخراج، حلالیت پروتئین، ظرفیت نگهداری آب، ظرفیت جذب روغن، و ظرفیت کفکنندگی مربوط به توان 300 وات و زمان 30 دقیقه فراصوت میباشد. طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه پروتئینهای استخراج شده نشاندهنده عدم تخریب گروههای عملکردی طی فرایند فراصوت بود. به علاوه آنالیز گرماسنج روبشی تفاضلی نشان داد که زمان بیشتر و توان بالاتر فرایند فراصوت سبب دناتوره شدن پروتئینها شد. بر اساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی مشخص شد که در زمانهای طولانی و توانهای بالاتر فراصوت، فضاهای خالی و منافذ زیادی در کیک جوانه ماش باقیمانده وجود داشت. نتایج بهدست آمده در این تحقیق نشان داد که استفاده از فراصوت-به عنوان یک تکنولوژی سبز- سبب بهبود ویژگیهای عملکردی پروتئین جوانه ماش برای استفاده در مواد غذایی شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
استخراج ترکیبات موثره دریافت: 1400/11/1 | پذیرش: 1401/3/17 | انتشار: 1401/4/10