دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فسا ، hasshemii@gmail.com
2- استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا
چکیده:   (1516 مشاهده)
در این تحقیق، اثر ضد میکروبی جسم سلولی و پالیده کشت حاصل از باکتری لاکتوباسیلوس هلوتیکوس هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در ماده غذایی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، ابتدا پالیده کشت حاصل از سویه لاکتوباسیلوس مذکور جدا و بخشی از آن تحت تیمار حرارتی (100 درجه‌ی سلسیوس به مدت 15 دقیقه) و بخش دیگر نیز تحت خنثی­سازی با سود قرار گرفت و با استفاده از روش چاهک و دیسک خاصیت ضد میکروبی آن بر علیه دو باکتری بیماری­زا شامل سالمونلا انتریکا زیر گونه انتریکا و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. هم­چنین فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس هلوتیکوس در آب گیلاس در طی 24 ساعت گرمخانه گذاری ارزیابی شد. نتایج نشان داد که پالیده­های خام (حرارت ندیده) و حرارت دیده توانـستند هر دو بـاکتری بیمـاری­زا را مهـار کننـد، اما پالیده خنثی شده با سود هیچ گونه اثر مهاری نداشت. تلقیح لاکتوباسیلوس هلوتیکوس به آب گیلاس به طور موثری توانست از رشد سالمونلا و استافیلوکوکوس در طی تخمیر جلوگیری کند (05/0 P <). بنابراین بر اساس نتایج بدست آمده می­توان از باکتری لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و پالیده کشت آن به منظور جایگزین نگهدارنده­های شیمیایی و به عنوان یک منبع ضد میکروبی طبیعی در صنایع غذایی استفاده نمود.
متن کامل [PDF 304 kb]   (469 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/10/22 | پذیرش: 1401/1/27 | انتشار: 1401/4/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.