هاشمی سید محمد باقر، جعفرپور درنوش. بررسی فعالیت ضدمیکروبی جسم سلولی و پالیده کشت حاصل از لاکتوباسیلوس هلوتیکوس در شرایط درونتنی و مدل غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :1-10
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58613-fa.html
1- دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فسا ، hasshemii@gmail.com
2- استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا
چکیده: (1781 مشاهده)
در این تحقیق، اثر ضد میکروبی جسم سلولی و پالیده کشت حاصل از باکتری لاکتوباسیلوس هلوتیکوس هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در ماده غذایی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، ابتدا پالیده کشت حاصل از سویه لاکتوباسیلوس مذکور جدا و بخشی از آن تحت تیمار حرارتی (100 درجهی سلسیوس به مدت 15 دقیقه) و بخش دیگر نیز تحت خنثیسازی با سود قرار گرفت و با استفاده از روش چاهک و دیسک خاصیت ضد میکروبی آن بر علیه دو باکتری بیماریزا شامل سالمونلا انتریکا زیر گونه انتریکا و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. همچنین فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس هلوتیکوس در آب گیلاس در طی 24 ساعت گرمخانه گذاری ارزیابی شد. نتایج نشان داد که پالیدههای خام (حرارت ندیده) و حرارت دیده توانـستند هر دو بـاکتری بیمـاریزا را مهـار کننـد، اما پالیده خنثی شده با سود هیچ گونه اثر مهاری نداشت. تلقیح لاکتوباسیلوس هلوتیکوس به آب گیلاس به طور موثری توانست از رشد سالمونلا و استافیلوکوکوس در طی تخمیر جلوگیری کند (05/0 P <). بنابراین بر اساس نتایج بدست آمده میتوان از باکتری لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و پالیده کشت آن به منظور جایگزین نگهدارندههای شیمیایی و به عنوان یک منبع ضد میکروبی طبیعی در صنایع غذایی استفاده نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1400/10/22 | پذیرش: 1401/1/27 | انتشار: 1401/4/10