Sharif Nasirian V, Shahidi S, Tahermansouri H, Chekin F. The adsorption and desorption of phytochemicalfrom lemon peel extract by the graphene oxide and its application as antioxidant in frying oil. FSCT 2022; 19 (122) :236-246
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57239-fa.html
شریف نصیریان واله، شهیدی سید احمد، طاهر منصوری حسن، چکین فرشته. کاربرد ترکیبات فیتوشیمیایی استخراج شده از عصاره پوست لیموشیرین از طریق جذب و واجذب توسط گرافن اکساید بهعنوان آنتیاکسیدان در روغن سرخکردنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (122) :236-246
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57239-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران ، sashahidy@yahoo.com
3- گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران
چکیده: (1755 مشاهده)
در این پژوهش، فلاونوئیدهای پوست لیموشیرین توسط جاذب گرافن اکساید از طریق جذب و سپس واجذب استخراج شدند و ویژگیهای عصاره واجذبی شامل تعیین محتوای فنلی کل، محتوای کل فلاونوئیدها و قابلیت روبندگی رادیکالهای آزاد DPPH ارزیابی شدند. سپس اثر فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره واجذبی در روغن فرموله شده که شامل روغن حاوی عصارهی واجذبی از نانو جاذبها در غلظتهای 250، 500 و ppm1000 بود مورد بررسی قرار گرفت و با روغن حاوی آنتیاکسیدان سنتزی BHT در غلظت ppm200 و نمونه شاهد مقایسه گردید. نتایج نشان داد میزان فنل کل برای عصاره اصلی پوست لیموشیرین و عصاره واجذبی به ترتیب 20/19767 و 56/5861 میکروگرم بر عصاره بود و میزان فلاونوئید کل برای عصاره اصلی پوست لیموشیرین و عصاره واجذبی به ترتیب 552/33 و 446/3 میکروگرم بر عصاره به دست آمد. اﻧﺪﻳﺲ ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪ، عدد تیوباربیتوریک اسید، دی ان مزدوج و شاخص رنگی روغن با افرایش زمان حرارت دهی افزایشیافته و بیشترین میزان افزایش در تیمار شاهد فاقد آنتیاکسیدان مشاهده گردید و تیمارهای حاوی عصاره واجذبی (فلاونوئید جذبشده توسط گرافن اکساید از عصاره پوست لیمو شیرین)500 و 1000 ppm، قابلرقابت با آنتیاکسیدان BHT بودند. درنهایت میتوان بیان داشت عصاره واجذبی پوست لیموشیرین بهعنوان منبعی غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی قابلیت جایگزینی آنتیاکسیدانهای سنتزی در فرمولاسیون روغنهای خوراکی را دارد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1400/8/27 | پذیرش: 1400/9/27 | انتشار: 1401/1/16