دوره 19، شماره 122 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 122 صفحات 45-35 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalili Safaryan M, Ahmadi H, Barzegar M, Tabarsa M, Udenigwe C. Evaluation of inhibitory effect of alpha-amylase and alpha-glucosidase by interaction phenolic compounds, soluble fiber, and protein extracted from green lentils. FSCT 2022; 19 (122) :35-45
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56165-fa.html
جلیلی صفریان مریم، احمدی گاولیقی حسن، برزگر محسن، طبرسا مهدی، اودنیگوه چیبویکه. ارزیابی مهار فعالیت آنزیم های آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز با برهم کنش ترکیبات فنولی، فیبر محلول و پروتئین استخراج شده از عدس سبز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (122) :35-45

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56165-fa.html


1- دانشجوی دکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، ahmadi_ha@modares.ac.ir
3- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- دانشیار، گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشکده تربیت مدرس، نور، ایران
5- استاد، گروه تغذیه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه اتاوا، اتاوا، کانادا
چکیده:   (2625 مشاهده)
میزان مصرف عدس به دلیل ترکیبات مغذی و خواص عملکردی آن­ها به طور مداوم رو به رشد بوده است. دانه­های عدس سرشار از چندین ترکیب زیست فعال با اثر کنترل بر کاهش علائم دیابت، بیماری­های قلبی-عروقی و پیری می­باشد. در این مطالعه اثرات عصاره استونی، فیبر محلول و پروتئین استخراج شده از عدس سبز در غلظت 50 میلی­گرم بر میلی­لیتر بر خواص ضد دیابتی با اندازه­گیری مهار کنندگی فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز مورد بررسی قرار گرفت. میزان مهار کنندگی فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز خوکی توسط عصاره استونی و پروتئین عدس اختلاف معناداری با یکدیگر نداشتند (05/0 > p). عصاره استونی بیش­ترین تاثیر را بر مهار فعالیت آنزیم گلوکوزیداز موشی داشت (08/67 درصد). همچنین کاهش شدت فلوئورسانس در اثر افزودن غلظت­های مختلف عصاره استونی، فیبر محلول و پروتئین عدس (25/0، 50/0، 1، 2 و 4 میلی­گرم بر میلی­لیتر) به آنزیم آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز نشان دهنده ایجاد تغییرات در ساختار سوم آنزیم­ها بود. نتایج نشان داد که هر سه ترکیب استخراج شده از عدس به عنوان یک منبع طبیعی برای مهار فعالیت آنزیم­های آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز محسوب شوند و در تهیه تولید مواد غذایی فراسودمند مورد استفاده قرار گیرند.
متن کامل [PDF 1681 kb]   (1697 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1400/7/16 | پذیرش: 1400/9/15 | انتشار: 1401/1/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.