دوره 19، شماره 122 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 122 صفحات 141-129 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamshidian H, Rafe A, Mirzababaee S M. Comparison of physicochemical properties of pectin Extracted from apple pomace by microwave and high temperature acid treatment: optimization by surface – Response. FSCT 2022; 19 (122) :129-141
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56119-fa.html
جمشیدیان حامد، رافع علی، میرزابابائی سید مهدی. مقایسه خواص فیزیکوشیمیایی پکتین حاصل از تفاله سیب به دو روش ماکروویو و تیمار با اسید در دمای بالا: بهینه‌یابی به روش سطح - پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (122) :129-141

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56119-fa.html


1- دانشجوی دکتری گروه فرآوری مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.
2- دکتری PhD دانشیار گروه فرآوری مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران. ، a.rafe@rifst.ac.ir
3- دکتری PhD استادیار گروه ماشین‌آلات مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.
چکیده:   (876 مشاهده)
پکتین به جهت داشتن خواص عملکردی و تغذیه ­ای ویژه مانند تغلیظ‌کنندگی و ژل دهندگی جایگاه خاصی در صنایع غذایی دارد. هرچند استخراج پکتین از منابع مختلف گیاهی به روش­های مختلف انجام‌گرفته است، اما باتوجه‌به نوع منبع و روش مورداستفاده، خواص پکتین استحصالی متفاوت و طبیعتاً کاربرد متفاوتی خواهد داشت. براین‌اساس، این پژوهش باهدف بهینه­یابی و ارزیابی کمی و کیفی استخراج پکتین از تفاله سیب درختی به کمک ماکروویو و روش استخراج با اسید انجام گرفت. راندمان استخراج به کمک ماکروویو در دامنه pH 22/1 تا 78/1، زمان 6/10 تا 4/17 دقیقه و توان 320 تا 580 وات و به روش استخراج اسیدی در دامنه pH 5/1 تا 2، زمان 60 تا 90 دقیقه و دمای 75 تا 90 درجه سانتیگراد با روش سطح پاسخ (RSM) بهینه­یابی شد. نتایج نشان داد که در استخراج به کمک ماکروویو در pH 22/1، زمان 4/17 دقیقه و توان 580 وات و در روش استخراج اسیدی در pH 5/1، دمای 90 درجه سانتیگراد و در زمان 90 دقیقه حداکثر بازده استخراج (به ترتیب 17/9 و 83/8 %) مشاهده گردید. همچنین تحت شرایط بهینه استخراج در روش ماکروویو، پکتین با مشخصات کیفی بهتری (درجه استریفیکاسیون، گالاکتورونیک اسید، وزن معادل، محتوای متوکسیل، فعالیت امولسیفایری و ظرفیت نگهداری آب بالاتری) نسبت به روش اسیدی حاصل گردید.
متن کامل [PDF 1155 kb]   (433 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1400/7/14 | پذیرش: 1400/10/5 | انتشار: 1401/1/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.