دوره 13، شماره 58 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 58 صفحات 181-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی دانشگاه بناب، بناب، ایران
2- مدرس گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
چکیده:   (4626 مشاهده)
چکیده در این تحقیق که برای اولین بار در مورد تقلبات در ایران انجام گرفته، میزان وجود تقلب آب در آبلیموی طبیعی با استفاده از مدلسازی سیستم فازی تعیین شد. مشخصه های pH، هدایت الکتریکی (EC)، کنتراست و همگنی (بدست آمده از تصویر نمونه ها) به عنوان ورودی و میزان وجود تقلب آب به عنوان خروجی سیستم مدل در نظر گرفته شد. از درصد های تقلب 0 (آبلیموی طبیعی)، 5، 10، 15، 25، 30 و 40 برای آموزش سیستم مدلسازی و از 5/7، 5/12، 20 و 35 درصد وجود تقلب آب برای آزمون کردن سیستم استفاده شد. از سیستم استنتاجی فازی ممدانی (Mamdani’s FIS) و بکارگیری تابع عضویت مثلثی بعلاوه استفاده از هفت قانون، برای مدلسازی استفاده شد. برای تعیین کارآیی سیستم فازی در تشخیص میزان تقلب موجود، از پارامتر های آماری ضریب تبیین (R2) و RMSE[1] استفاده شد. بر اساس نتایج، مقدار بالای R2 و کم RMSE که به ترتیب برابر با 99/0 و 67/1 بودند نشان داد که سیستم استنتاج فازی یک ابزار قوی در تعیین میزان تقلب آب در آبلیموی طبیعی می باشد.
[1]. Root Mean Square Error
متن کامل [PDF 315 kb]   (3660 دریافت)    

دریافت: 1394/10/12 | پذیرش: 1394/10/12 | انتشار: 1395/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.